Van Valisi Bilmez, “Esenyamaç için seferber olduk”

Van Valisi ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez ve beraberindeki heyet Başkale İlçesinde selden zarar gören Esenyamaç mahallesini ziyaret ederek çalışmaları yerinde inceledi. Vali Bilmez, selzedelerle tek tek ilgilenip ta

VAN 10.08.2021 10:21:51 0
Van Valisi Bilmez, “Esenyamaç için seferber olduk”
Tarih: 01.01.0001 00:00

VANGÖLÜ TV ÖZEL

Vangölü Tv’ye konuşan Vali Bilmez; “Birçok ilçemizde sel etkili oldu. Bunlar içerisinde en çok hasar gören Esenyamaç köyümüz oldu. Hayatı normale döndürebilmek, gelebilecek yeni bir selden köylüyü kurtarabilmek için Devlet Su İşleri (DSİ), Büyükşehir belediyemiz ve ilçe belediyemiz köy için seferber olmuş durumda. Bir taraftan dereler temizleniyor, köy içi yolların tekrar açılması için çalışılıyor, Bir taraftan da içme suyu verilmeye çalışılıyor” dedi.

“CİDDİ HASAR VAR”
Selin geldiği andan itibaren Kızılay, her gün 3 öğün bin kişilik yemek veriyor diyen Vali Bilmez konuşmasını şöyle sürdürdü;
Evi yıkılanlar için çadır kuruldu ve hasar tespiti yapıldı. Bu köyümüzde çok hayvan telefi yok ama ilçe genelinde binin üzerinde hayvan telefi var. Telef olan hayvanların toplatılıp sağlık konusunda risk oluşturmaması için hepsi gömüldü. Acil yıkık olan evlerin yıkımına, ağır hasar olanlarında askı süreci başlatıldı. Dışarda birçok Sivil Toplum Kuruluşu (STK) yaraları sarmamız için bölgeye koştu ve yardım gönderdi. Bakanlarımız, kanaat önderlerimiz, komşu köylerimiz bizi yalnız bırakmadı hepsine teşekkür ederiz. Köyümüz, muhtarın etrafında kenetlenerek, köye gelen giden insanlara hem bilgi vermekte, hem de köyünü organize etmekte. Burada 10 evimiz tamamıyla yıkılmış ve 3 ağır hasarlı. 3 acil yıkılması gereken ve 20’ye yakında ağır hasarlı evimiz var. Maalesef ciddi hasar var. Köye önce geçici barınmalar, daha sonra hasar tespit süreci, bittikten sonra da hak sahipliği kazananlar için konut yapımı için o süreci başlatırız. Bu ince uzun yoldur ve hep birlikte bu enkazı kaldırmamız lazım.

Vatandaşların, yeterince yardım yapılmıyor tepkilerine ise Vali Bilmez, “6 gündür bütün Devlet burada. Köy muhtarı ve vatandaşlar şahit. Onu da artık vatandaşların vicdanına bırakıyorum. Şu ana kadar köyümüzde yaklaşık bin koli dağıtıldı.” Dedi.

Kaynak: Vangölü Tv