Van Valiliği’nden üç mahalledeki olaylarla ilgili açıklama…

Van Valiliği, Yenimahalle ve Şabaniye mahallelerindeki bazı sokaklarda yaşanan olaylarla ilgili, kamuoyunu doğru bilgilendirmek adına yazılı bir açıklama yaptı. Yapılan yazılı açıklamada olaylara müdahale esnasında bir kişinin öldüğ

VAN 16.09.2015 17:28:20 0
Van Valiliği’nden üç mahalledeki olaylarla ilgili açıklama…
Tarih: 01.01.0001 00:00
Van’ın İpekyolu İlçesinde15.09.2015 günü Karşıyaka, Yenimahalle ve Şabaniye mahallelerindeki bazı sokaklarda yaşanan olaylarla ilgili Valilikten açıklama geldi.
Yapılan açıklamada “İpekyolu İlçesinde15.09.2015 günü Karşıyaka, Yenimahalle ve Şabaniye mahallelerindeki bazı sokaklarda terör örgütü PKK mensuplarının yollara hafriyat dökmek, gasp ettikleri kamyonları ve araçları yollara bırakıp kontaklarını almak, yolları kazmak, çöp konteynerleri ile barikat kurmak ve yollara çelik tel çekmek sureti ile yukarıda bahsi geçen mahallelerde birçok sokağı araç ve yaya trafiğinin girmesine izin verilmeyecek şekilde kapattıkları, bölgede ikamet eden duyarlı vatandaşlarımızın ihbar ve şikâyetleri ile öğrenilmiştir. Yolları açmak üzere söz konusu yerlere giden güvenlik kuvvetlerine ait araçlara molotof, el yapımı patlayıcı, barikatlara yerleştirilen bomba düzeneği ve uzun namlulu silahlarla saldırıda bulunulmuştur. Alınan istihbari bilgilerde 15 civarında uzun namlulu silahlı şahıs ve 2 roketatarlı teröristin de bulunduğu bilgisi edinilmiştir. Bu bilgiler bölge üzerinde gözetleme yapan helikopter tarafından da teyit edilmiştir” ifadeleri kullanıldı.
Açıklamanın devamında, “Olaylar sırasında Sürmeli 2 sokakta barikatı açmak isteyen TOMA aracının yanında, barikata gizlenen bomba patlatılmıştır. Olayda herhangi bir yaralanma ve can kaybı meydana gelmezken, söz konusu araca ilave olarak ateşli silahın isabet ettiği çok sayıda güvenlik kuvveti aracı da hasar görmüştür. Ayrıca söz konusu sokaklarda bahçe duvarlarının yıkılarak buradan elde edilen taşlarla, devrilen telefon ve elektrik direkleri ile muhtelif yerlerdeki kazılarla barikatlar kurulduğu, böylelikle sokakların alt ve üst yapılarına önemli zararlar verildiği de tespit edilmiştir. Bu olaylar çerçevesinde, Esentepe Sokakta da yollara tel germek ve barikatlar kurmak sureti ile engeller oluşturulması üzerine, buraya müdahale etmek isteyen ve yola gerilen teli kesmek üzere duran güvenlik kuvvetleri aracına ateşli silahlarla ve el yapımı patlayıcılarla saldırı düzenlenmiş, söz konusu aracın bu saldırılara ateş ile karşılık vermesi üzerine maskeli bir şekilde araca saldıran grup içerisinde olduğu tespit edilen V.B. isimli şahıs hayatını kaybetmiştir. Yine aynı olaylar çerçevesinde Cihan Sokak bölgesinde de müdahalede bulunulmuş, buradaki araçlara da silah ve el yapımı patlayıcıyla yapılan saldırılara silahla karşılık verilmesi sonucunda M.İ. isimli şahıs yaralanmıştır.Olaylarla ilgili olarak adli ve idari incelemeler sürdürülmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” denildi.