Van Valiliği’nden sanal basın haberine yalanlama

Van Valisinin Şırnak’ta öldürülen Abdulhalık Aras’ın taziye ziyaretine kimi siyasi partilerle gittiği ve aileyle ilgilenilmediği yönündeki iddialarla ilgili Van’da bir internet sitesinde yer alan “Van Valisi kimse 3 adım öne çıksın

VAN 15.08.2015 11:00:28 0
Van Valiliği’nden sanal basın haberine yalanlama
Tarih: 01.01.0001 00:00
 

Van Valiliği tarafından, Vali İbrahim Taşyapan’ın Şırnak’ta öldürülen Abdulhalık Aras’ın taziye ziyaretine kimi siyasi partilerle gittiği ve aileyle ilgilenilmediği yönündeki iddialarla ilgili yazılı bir açıklama geldi.

Açıklamada, hayatını kaybeden askerin ailesinin tüm ihtiyaçlarının karşılandığı ve ailenin taziyesine gidildiği belirtilerek, Ak Parti heyetiyle taziye yerinde karşılaşıldığı ifade edildi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi: “05.08.2015 günü Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanımız Dr. Mehmet Mehdi Eker’in ve Vali’nin de katıldığı cenaze namazı akabinde Akköprü mezarlığında kalabalık bir vatandaş katılımı ile toprağa verilmiş ve ailenin acısı paylaşılarak taziyede bulunulmuştur. Aile Van merkezde ikamet etmekle birlikte taziyeyi Özalp ilçesinin Mollatopuz köyünde açma kararı vermişlerdir. İl Valisi köydeki taziyeye 07.08.2015 Cuma günü yani taziyenin 2. gününde, Garnizon Komutanı, İl Jandarma Komutanı, Hudut Alay Komutanı, İlçe Kaymakamı ve diğer yetkililer ile birlikte gitmiş ve şehidin babası başta olmak üzere diğer yakınlarına başsağlığı dileklerini iletmiştir. Heyette hiçbir siyasi partinin yöneticisi yer almamıştır. Ak Parti İl Başkanı ile taziye yerinde karşılaşılmıştır. Baştan sona gerçek dışı bilgi ile dolu olan sözkonusu yazıyı iyi niyetle izah etmek mümkün değildir. Basının görevi yanlış ve yalan bilgilerle toplumu yanıltmak, kişilerin kişilik haklarına saldırmak ve kamu kurumlarını yıpratmak değil, topluma doğru bilgileri aktarmaktır.”  

Söz konusu haberde HDP’nin hayatını kaybeden askere sahip çıktığı öne sürülmüş,  Van Valisi İbrahim Taşyapan’ın ise aileye sahip çıkmadığı ve kimi siyasi partilerle hareket ettiği iddia edilmişti. (İLKHA)