Van Valiliği'nden 2 ilçede yaşanan saldırılarla ilgili açıklama

Van Valiliği, Erciş ilçesinde 3 aracın yakılması ve Çatak ilçesi Büyükağaç Jandarma Karakolu'na yapılan roketatarlı saldırı ile ilgili bir açıklama yaptı.

VAN 9.09.2015 19:38:47 0
Van Valiliği
Tarih: 01.01.0001 00:00

Valilikten yapılan yazalı açıklamada, saldırılarda ölen ya da yaralanan olmadığı belirtilirken, Saldırıyı gerçekleştiren PKK'lilerin yakalanması için operasyon başlatıldığı bildirildi.

Açıklamada şu bilgilere yer verildi: “Erciş ilçemizde 08 Eylül 2015 tarihinde saat 21.00 sıralarında 8-10 kişilik bölücü terör örgütü mensubu, Erciş – Adilcevaz karayolunu trafiğe kapatarak 1 TIR, 1 kamyon ve 1 tankeri yakmıştır. Olayın haber alınmasıyla birlikte ilçe emniyet müdürlüğü ve askeri birlikler kontrollü şekilde bölgeye intikal etmiştir. Güvenlik güçlerini gören teröristler olay yerinden kaçarken, kapanan yol trafiğe açılmıştır.” denildi.

Büyükağaç Jandarma Karakolu'na düzenlenen saldırıyla ilgili de bilgi verilen açıklamada, bugün sabah saat 08.00 sıralarında Büyükağaç Jandarma Karakolu'nun doğu istikametinden PKK'liler tarafından roketatar ve uzun namlulu silahlar kullanılarak saldırı düzenlendiği, saldırıya karakolda bulunan askerler tarafından karşılık verilmesi üzerine karşı ateşin kesildiği belirtildi.

Söz konusu olaylarda her hangi bir can kaybı ve yaralanmanın yaşanmadığı ifade edildi.