VAN VALİLİĞİ KEPENK KAPATMA EYLEMLERİNİ YASAKLADI

Van Valiliği, il sınırları içinde yürütülen operasyonlar nedeniyle çeşitli yönlendirmelerle iş yerlerinin toplu olarak kapatılmasının yasaklandığını duyurdu.

VAN 5.11.2016 15:43:27 0
VAN VALİLİĞİ KEPENK KAPATMA EYLEMLERİNİ YASAKLADI
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van Valiliği tarafından yapılan açıklamada, il sınırları içinde yürütülen operasyonlar ve benzeri hususlar bahane edilerek, işyerlerinin toplu olarak kapatılmasının yasaklandığı duyuruldu.

Van Valiliği açıklamasında, “İlimiz şartları ve ülkemiz genelinde yürütülen güvenlik operasyonları ve benzeri hususlar bahane edilerek zaman zaman iş yerlerine çeşitli provokatif ve yasa dışı saik ve yönlendirmelerle toplu olarak kapatıldıkları veya kapatmak için çalışmalar yaptıkları gözlenmiş ve tespit edilmiştir. Halkın hizmet almış olduğu yerlerin toplu biçimde kapatılmasının halkın günlük yaşamını sürdürmesini zorlaştırarak huzur ve sükûnunu bozduğu kişilerin güvenlik, dirlik ve esenlik içinde günlük ihtiyaçlarını sağlamak suretiyle sağlıklı yaşamasını önemli ölçüde zaafiyete uğrattığı tespit edilmiştir.” denildi.

Karar ve tedbirlere aykırı davrananların 3 aydan bir yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırıldığının belirtildiği açıklamada, ilgili mevzuat gereği, kamu düzenini ve güvenliğini veya kişilerin can ve mal emniyetinin tehlikeye düşürecek toplumsal olayların baş göstermesi halinde Vali tarafından kamu düzenini sağlamak amacıyla alınan ve usulüne göre ilan olunan karar ve tedbirlere aykırı davrananlar, 3 aydan 1 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılacağı, kamu düzeninin korunması için belirtilen mevzuat hükümleriyle, 5326 sayılı Kabahatler Kanununun 32. Maddesi hükmü gereğince kent sınırları içindeki iş yerlerinin toplu olarak kapatılmasının yasaklandığı belirtildi.