Van Vakfı Yönetimi, gazetecilerle bir araya geldi

İstanbul Van Vakfı Başkanı Nizamettin Ağar ve yönetim kurulu üyeleri, Vanlı gazetecilerle kahvaltılı toplantıda bir araya geldi. Ağar, amaçlarının Van'ın tanıtımına katkı sunmak olduğunu ifade etti.

VAN 19.03.2017 18:30:01 0
Van Vakfı Yönetimi, gazetecilerle bir araya geldi
Tarih: 01.01.0001 00:00
   İstanbul'da düzenlenen 'Altın Kentler Ödülleri' etkinliği öncesi gazetecilerle bir araya gelen Van Vakfı Başkanı Nizamettin Ağar, kentlerin gelişmesinde güvenliğin büyük bir önem arz ettiğini ifade etti. 
    Van'ın Özalp İlçesi'nde bir köyde yaşarken insanların güven içinde yaşadığını anlatan Ağar, son yıllarda bu güvenin ortadan kalktığını belirterek, "Esnafın camına atılan bir taş, bomba tesiri yapar. Zira güvenlik bir kentin olmazsa olmazıdır. Güvenlik sadece ülkemiz veya bölgemizde değil, dünyanın birçok ülkesinde de sorun haline geldi. Birçok yerde güvenlik sorunu yaşanıyor. İnşallah yakın bir süreçte bu sorun ortadan kalkar. Güvenliğin yanı sıra trafik sorunu da kentleri yaşanmaz kılıyor. İstanbul'da da bu sorun devam ediyor. Ben kahvaltıya katılabilmek için 2,5 saattir yoldan geliyorum. Ama sizlerle bir araya geldiğimiz için mutluyuz. Amacımız Van adına güzellikler ne ise onları yapmaktır. Van Vakfı'nın başına yeni geldik. Yeni yönetimin haberini sizler yaptınız, ben bir kez daha sizlere teşekkür ediyorum. Bu arada Ankara'da da Van Vakfı'nı kurduk. Şimdi İstanbul'da Mecidiyeköy'de güzel bir yer var, orayı vakfımız için satın alabiliriz. Oldukça işlek bir bölge. Günlük 5 milyon insanın kullandığı bir cadde üzerinde bir yer. Eğer burayı alırsak, Van adına da sevindirici olur" diye konuştu. 
   İstanbul'da 2 Nisan'da güzel bir etkinlik düzenleyeceklerini belirten Ağar, yine Vanlı gazetecileri yanlarında görmek istediklerini anlattı. 
    Kahvaltı programında konuşan Altın Kentler Platformu Başkanı Nihat Boztepe ise, şehirleri sadece binaları, parkları, alt yapısı ile değil, insan hakları, çocuk hakları, kültürü sanatı ve hayvan hakları ile, bir bütünlük içinde değerlendiren ve insanı odak noktasına alan İstanbul-Türkiye orjinli bir sivil toplum kuruluşu olduklarını ifade etti.
    Boztepe, böylesi organizasyonlarda, Vanlı gazetecilerle bir arada olmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, "Benzer organizasyonlarımız sürecek. Bizlerle ilgili bundan sonra haberlerimiz, bölge sorumlumuz İrfan Gülaçar'ın da aracılığıyla sizlere ulaştırılacak inşallah. Ben bir kez daha sizlere katılımınızdan dolayı teşekkür ediyorum" diye konuştu.

KAYNAK BÖLGE GAZETESİ