Van Vakfı yeni başkanını seçiyor

Van Kültür ve Dayanışma Vakfı 18 Aralık pazar günü İstanbul Rescate Otelde gerçekleştireceği genel kurul seçimlerinde yeni yönetimini belirleyecek. Seçimlerde Nizamettin Ağar ve Müjdat Çelik’in başını çektiği iki liste yarışacak

VAN 17.12.2016 16:09:33 0
Van Vakfı yeni başkanını seçiyor
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Yeni oluşum Gurubu başkanı Nizamettin Ağar verdiği demeçte Van Kültür Ve Dayanışma Vakfının önemine değinerek, Vakıfta hizmet etmenin en önemli temel kuralının insanları sevmekle ve insan odaklı çalışmalar yürütmekten geçtiğini bu nedenle de seçimlerde delegelerin oylarıyla göreve geldikleri takdirde ilk icraatlarının Vakıf’a bir nedenle küsen, gönül koyan ve yollarını ayıran tüm hemşehrileri ziyaret ederek onları tekrar Van vakfına kazandıracaklarını söyledi.

    Güçlü bir Van Vakfı için tüm Vanlıları ve dernekleri Vakıf çatısı altında birleştireceklerini belirten Nizamettin Ağar, Vakıf sadece elit bir kesime değil, halkımızın tamamına yönelik hizmetler üretmeli, Uzun dönemdir Van Vakfı maalesef halkımızın beklentilerini karşılayacak etkin hizmetler üretemiyordu, senede bir iki yemekli toplantının dışında fazla etkinliğinin olmadığını ,hatta vakfın kendine ait bir ofis ve lokalinin dahi bulunmadığını ve Vakfın bu gün hak ettiği yerde olmadığını söyledi. 

 

    Güçlü Ve Etkin Bir Van Vakfı İçin Yönetim Değişikli Şart…

    Van Vakfı’nda görev değişimine, yeniliğe ihtiyaç olduğuna işaret edilen Yeni Oluşum Grubu açıklamasında,  Van Vakfının hak ettiği yerde olmadığı belirtilerek bu gerçekten hareketle yönetim kurulu listesinin genç dinamik, vizyon sahibi yenilikçi ve toplumun her kesimini eşit temsil eden isimlerden oluşturulduğu vurgulandı.

    Vakıfta hizmetin bayrak yarışı olduğu kaydedilen açıklamada isim verilmeden mevcut başkana görevi bırakması çağrısında bulunularak, “Etkin hizmetler üretebilmek için uzun süre görev yapan ve yorulan arkadaşların Vakfın gelişmesi, büyümesi için bayrağı zamanında arkadan gelen arkadaşlara devretmesi gerekmektedir. Bizde arkadaşlarımızla bu bayrağı bizden sonra devralacak gençlere  başarıyla bırakmak istiyoruz. Van Vakfını daha ileriye götürecek başarılı işler ve projeler yürütecek bir çalışma gurubu oluşturduk. Hep birlikte tüm hemşehrilerimizle el ele vererek inşallah Van Vakfı’nı hak ettiği yere getirileceğiz”  dedi.

 

 

 

     Kurumsallaşmaya Büyük Önem Vereceğiz

     Yeni Oluşum Grubu başkanı Nizamettin Ağar, Van Vakfı’nda kurumsallaşmaya yönelik çalışmalar başlatacaklarını, ekip çalışmasına, kalıcı eserlere büyük öncelik vereceklerini söyledi.

  Ağar, "Bu amaçla tüm Vanlılara hizmet verecek, Vanlı hemşehrilerimizin bir araya gelip sohbet edecekleri, İstanbul’da Anadolu yakası ve Avrupa yakasında iki lokal, Vakfın yönetim binası olarakta Mecidiye köyde yönetim ofisi tutacaklarını belirterek, Vakfı etkin hizmetler üretir hale getireceğiz" dedi.

 

    Nizamettin ağar gazetemize yaptığı açıklamasında "Van Vakfının yeni dönemde Ankara da güçlü bir lobi faaliyeti yürüteceklerini ve tüm iş adamlarını Van’a yatırım yapmaya davet edeceklerini, belli dönemlerde sık sık Van’a İş adamları, sanayicilerden oluşan heyetleri getirerek Van’ı tanıtacaklarını Van için etkin hizmetler üreteceklerini belirtti. Bunun için çalışma gurupları oluşturduklarını Vakfın kurucu üyelerinden ve Van’ın İş adamlarından oluşan Danışma Kurulu, yine her meslek alanında aktif başarılı iş adamlarında genel istişare kurulu, sanatçılarımızdan oluşan faaliyet kurulu, basın ve medya alanında ki tüm Van’ın yerel gazetecilerinden ve basın medya emekçilerinden oluşan tanıtım kurulu oluşturacaklarını bu kurullarla sık sık bir ayara ya geleceklerini Van için etkin hizmet ve faaliyetleri hep birlikte üreteceklerini söyledi.

 

    Vakıf Seçiminin Galibi Van olacak…

   Seçimlerde her kesi Van Vakfına sahip çıkmaya davet eden Nizamettin Ağar, Pazar günü tüm halkımızı delegelerimizi genel kurula bekliyoruz. Seçimler de birlik ve beraberliğin kazanacağını seçimin galibinin Van olacağını belirterek kim kazanırsa kazansın her koşulda Van vakfına hizmet edeceğini ve Vakfın ve Van’ın başarısı için çalışacaklarını belirtti. Halkı birlik olmaya çağırdı.Bölge Gazetesi Haber Merkezi