Van-Urmiye uçak seferleri başlıyor

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Van Bölge Yürütme Kurulu, Van-Urmiye uçak seferlerine ilişkin bir basın açıklaması yaptı. Yapılan basın açıklamasında Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Van Bölge Yürütme Kurulu

VAN 25.12.2015 20:39:16 0
Van-Urmiye uçak seferleri başlıyor
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Bölge: Emre An

Van-Urmiye uçak seferleri için İran acentesi ile Van’daki Flyone Turizm Acentesi arasında sözleşme imzalandığını söyleyen Özgökçe, Van’ın büyük bir ticaret ve turizm potansiyeline sahip olduğunu belirterek, amaçlarının Van’ın en büyük payı alması olduğunu söyledi.

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Van Bölge Yürütme Kurulu Başkanı Cevdet Özgökçe, bu uçağın kapasitesinin 40 kişilik olduğunu vurgulayarak, “Van bölgede çok güçlü bir destinasyona sahip. Yılda bir milyona aşkın misafir ağırlamaktadır. Amacımız ilk defa yurtdışı uçuşlarını Van’da gerçekleştirmek. Sınır komşumuz olan İran Hükümetine uygulanan ambargonun kaldırılması ile birlikte büyük bir ticaret ve Turizm potansiyeline sahip olan ilimiz bu pastadan en büyük payı almak amacındadır” dedi.
 
VAN-URMİYE ARASINDA SEFERLER BAŞLIYOR
İran’da iki acente ve Van’da faaliyet gösteren FLYONE Turizm seyahat acentesi aralarında bir sözleşme imzalandığını anlatan Özgökçe, “Sözleşme gereği Urmiye-Van arasında Pazartesi, Perşembe ve Cumartesi günleri seferler düzenlenecektir. POUYA İran Havayolu şirketine ait bir uçakla Charter seferler yapılacaktır. Bu uçağın kapasitesi 40 kişiliktir. Bu uçak seferleri yakını daha da yakınlaştıracak ve Van her geçen gün artan Turizm potansiyeline yeni bir Destinasyonu eklemiş olacak. Bu haftada 3 gün olan uçak seferlerini deneme amaçlı bir ay olarak yapacağız. Bu Destinasyon sadece İran’dan Van’a İranlı turistleri taşımayacak aynı zamanda yurtiçi ve yurtdışından İran’a gidecek olan turistler daha rahat daha kolay bir şekilde Van’a gelecekler ve bu Destinasyona katkı sağlayacaklar. Bununla beraber Van’da konaklama gün sayısı artacak Van Turizmine ve Van ekonomisine katkı sağlayacak. TÜRSAB Doğu Anadolu Bölgesel Yürütme Kurulu olarak bizde bu destinasyona katkıda bulunacağız. Her yıl İstanbul’da yapılan ve bu yıl  28-31 Ocak tarihleri arasında  yapılacak olan Uluslararası Turizm fuarında (EMITT) Van’ın tanıtımı ile birlikte  Van-İran arasında ki uçak Destinasyonumuzu da yerli ve yabancı seyahat acentelerine tanıtmayı amaçlıyoruz. Bu olumlu havanın bölgemizde kalıcı olmasını diliyor, Van’ımıza hayırlı olmasını arzuluyoruz” ifadelerini kullandı.