Van Urartu Müzesi finale kaldı

Van Urartu Müzesi, Avrupa Konseyi himayesindeki Avrupa Müze Forumu (EMYA) tarafından düzenlenen "Avrupa Yılın Müzesi Ödülü 2022" yarışmasında finale kaldı. Müze Müdürü Erol Uslu, ödül törenine davet aldıklarını söyledi.

VAN 13.12.2021 10:47:52 0
Van Urartu Müzesi finale kaldı
Tarih: 01.01.0001 00:00

Avrupa Müze Forumu tarafından 1977 yılından beri her yıl EMYA Avrupa Yılın Müzesi Ödülü yarışması düzenleniyor.
Bu yıl, dünyanın en büyük Urartu müzesi olan Van Urartu Müzesi de yarışma için başvuru yaptı ve birçok sayılı müze arasında finale kaldı. 

BAŞVURU SÜRECİ
Başvuru süreciyle ilgili bilgi veren Van Urartu Müzesi Müdürü Erol Uslu, şunları aktardı:
“Yarışmaya katılmak için başvuruların yapılacağı tarihi büyük bir heyecan ile bekledik. Başvuruların Mayıs ayında kabulü ile birlikte Van Müzesi adına Mayıs ayında başvuru dosyası hazırlanılarak sisteme yüklendi. Avrupa Müze Forumu Jürisi Ağustos ayında müzemizi ziyaret etmek için Van’a geldi. Van Müzesini en iyi şekilde kendilerine tanıtıp gereken bilgilendirmeyi yaptık. Müzede detaylı incelemelerde bulunan jüri üyesi, Van Müzesi sergi çalışmalarının her holünü ve her vitrinini çok detaylı bir şekilde inceledi, notlar aldı ve biz de gerekli bilgilendirmeyi yaptık.”

FİNALE KALDI

Forum tarafından daha sonra finale kaldıklarına dair mailin adreslerine gönderildiğini belirten Uslu, “Aralık ayında e-mail adresimize gelen bir bildiri mektubunda, Avrupa Yılın Müzesi Ödülü Jürisi, 2022 ödülleri için adayları belirlemek üzere 18-20 Kasım 2021 tarihleri arasında toplantısını gerçekleştirdiği ve Van Urartu Müzesi'nin aday müzeler listesinde yer aldığı belirtiliyordu” dedi.

ÖDÜL TÖRENİNE DAVET

Forum tarafından ödül töreninin yapılacağı Estonya’ya davet edildiklerini belirten Uslu, “Mailde ayrıca Avrupa Yılın Müzesi Ödülleri 2022 kazananlarının açıklanması ve resmi EMYA Ödül Töreninin 4-7 Mayıs 2022 tarihleri arasında Estonya'nın Tartu kentinde gerçekleştirileceği ve ödül törenine davetli olduğumuz yazılıyor. Van Müzesinin koleksiyonunda bulundurduğu zengin eserleri sayesinde daha nice güzel ödüllere talipli olduğumuzu ve bu kapsamda birçok etkinliğe imza atacağımızı belirtmek isterim” diye konuştu.

Özel Haber: Adil HARMANCI