Van Ülkü Ocakları Başkanı Abdulhakan Üçdal Açıklaması

Van Ülkü Ocakları Başkanı Abdulhakan Üçdal, yapılan tüm saldırılara rağmen ülkü ocaklarının yollarından şaşmadıklarını belirtti.

VAN 31.03.2013 15:07:17 0
Van Ülkü Ocakları Başkanı Abdulhakan Üçdal Açıklaması
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van Ülkü Ocakları Başkanı Abdulhakan Üçdal, yapılan tüm saldırılara rağmen ülkü ocaklarının yollarından şaşmadıklarını belirtti.

Başkanlık binasında basın açıklaması yapan Üçdal, tarih boyunca iktidar sahiplerine yakın olma çabası içinde kalemini eğip bükenlerin namuslu insanlara iftira atanlar haline geldiğini belirtti. Kendilerine çamur atmaya çalışanların sayısının her geçen gün arttığını ifade eden Üçdal, "Hilal Kaplan adında bir hanımefendi, katıldığı bir televizyon programında hareketimiz ve liderimiz hakkında ağır ithamlarda bulunmuştur. Daha konuşmasının başında PKK'nın silah bıraktığını söyleyerek nasıl bir yanılgı içinde olduğunu göstermiştir. Kaplan sözlerine şu şekilde devam etmektedir: 'Bu ülkede her ay 15 tane asker cenazesi gelirken ben kimsenin vur de vuralım diye miting yaptığını görmedim. Sayın Hilal Kaplan size hatırlatmak isteriz ki, verilen şehitler mücadelemizin göstergesidir. Ordumuz, mücadele ederken biz askere gidecek evlatlarımızı yetiştiriyorduk. Hilal Kaplan bizim milli refleksimizle uğraşmayı bir kenara bırakıp neden askeri operasyonların devam etmediğini sorgulamalıdır. Devlet üzerine düşen görevi yerine getirmezse bu görevi yerine getirmek için her zaman gönüllü olduğumuzu herkesin bilmesini isteriz. Bütün bu ithamlarından anlaşıldığı kadarıyla ülkemizde önce bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olma hastalığı, bugün gelinen noktada beyin sahibi olmadan fikir sahibi olmaya dönüşmüştür" ifadelerini kullandı.

Ülkücü harekete saldırıların bununla da sınırlı kalmadığının altını çizen Üçdal, "Ancak biz kararlı duruşumuzu bozmuyor ve bildiğimiz yoldan şaşmıyoruz. Her iftiraya verecek bir cevabımız muhakkak vardır" ifadelerini kullandı.

Hükümetin İsrail'in Mavi Marmara konusunda özür dilemesini kendilerine siyasi malzeme yaptığını savunan Üçdal, şöyle konuştu:

"Mavi Marmara hadisesinde evlatlarını kaybedenler için İsrail'den özür ve tazminat talebinde bulunup bunu da siyasi malzeme yapan sizler, söz konusu terör örgütü tarafından şehit edilen evlatlarımız olunca ne kadar da alttan alır hale geliyorsunuz. Şehide 'kelle', terörist başına 'sayın' diyecek kadar alçalan dilleriniz, siyasi malzeme yapabileceğinizi hissettiğiniz her alanda nasıl oluyor da en üst perdeden şakıyor. Buradan bir kere daha haykırıyoruz: O Başbuğ Türkeş'in evladıydı, Biz hepimiz de Devlet Bahçeli'nin öz evlatlarıyız." - Van