VAN TSO’DAN TOKİ ÖDEMELERİNE İLİŞKİN DESTEK ÇAĞRISI

Nisan ayı içerisinde ödemeleri başlayacak olan TOKİ konutlarına ilişkin Van Ticaret ve Sanayi Odası tarafından başta Başbakanlık olmak üzere, Milletvekilleri, Valilik ve Toplu Konut İdaresi Başkanlığı nezdinde girişimde bulunuldu.

VAN 19.03.2015 13:57:47 0
 VAN TSO’DAN TOKİ ÖDEMELERİNE İLİŞKİN DESTEK ÇAĞRISI
Tarih: 01.01.0001 00:00
Konuya ilişkin açıklamada bulunan Van Tso Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva; 2011 yılı Ekim ve Kasım aylarında meydana gelen iki yıkıcı depremin ardından ilimizde yaklaşık 30.000 konut yıkılmış, konut ihtiyacını karşılamak üzere TOKİ tarafından 20 bine yakın konut tamamlanarak hak sahiplerine teslim edilmiştir. 

Ancak hali hazırda deprem dönemine ilişkin uygulamaların sonuçları ilimizde yerel bir ekonomik krize dönüşmüştür. Ekonomik krizi ve halkın refahını doğrudan ilgilendiren bu olumsuz tablonun giderilmesi için ekonomik olarak acil müdahale alanlarına ihtiyaç duyulmaktadır. Nisan 2015 içerisinde geri ödemeleri başlayacak olan söz konusu konutların aylık toplam geri ödemesi yaklaşık 8 Milyon TL civarındadır. Ancak ne ilimizin ekonomisi nede bu konutlardan yararlanan hak sahipleri bu rakamları ödeyecek durumda değildir. 

Bunun için ilgili makamlar nezdinde yaptığımız girişimlerde TOKİ tarafından belirlenen yüksek fiyatlı daire fiyatlarının düşürülmesini ve geri ödemelerinin yeniden yapılandırılarak ertelenmesini talep ettik.   

Acil müdahale aracı olarak değerlendirdiğimiz bu talebimizin hayata geçmesi durumunda hem kent ekonomimiz hem de vatandaşlarımızın rahat bir nefes alacaklar. Ümit ederiz ki bu talebimiz ilgili makamlar tarafından kabul edilir. Aksi takdirde kentimizde yaşanan ekonomik kriz daha da büyüyecektir dedi.