Van TSO Parkı Afganlı göçmen parkı oldu

Binlerce gömenin Türkiye’ye giriş noktalarından birisi olan Van’da park ve bahçeler deyim yerindeyse birer göçmen toplama merkezine döndü.

VAN 26.08.2019 19:26:37 0
Van TSO Parkı Afganlı göçmen parkı oldu
Tarih: 01.01.0001 00:00

   Kaçak yollarla İran ve Irak üzerinde Türkiye’ye giren binlerce Afgan göçmenin ilk uğrak yerlerinden birisi olan Van, adeta göçmen toplama merkezine döndü.


           İnsan tacirleri tarafından kente sokulan göçmenler, belirli merkezlerde toplanmaya başlıyorlar. Avrupa’ya gitmeyi hedefleyen göçmenler, kentin birçok yerini adeta mesken haline getirdi. Göçmenlerin mesken haline getirdiği bu yerlerden birisi de Van Ticaret ve Sanayi Odası Parkı oldu. Park alanını mesken edinen yüzlerce göçmen yaklaşık iki haftadır burada kalıyor.


           GÖÇMEN TOPLAMA PARKI
Parkta ki manzara adeta bir toplama merkezi görüntüsü veriyor. Kimileri yanlarında getirdikleri battaniyelerle çadır kurarken, kimileri ise çimlerin üstünde sabahlıyor.


           Göçmenlerin neredeyse büyük bir bölümünün evli ve 3-4 çocuklu olduğu, aileleriyle birlikte umut yolculuğuna çıktığı görülüyor.
Kentte benzer bir manzara ise Van Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde var. Terminalin yeşil alanı da yıllardır eksik olmayan manzaralara ev sahipliği yapıyor.


          Her yıl Ortadoğu, Güney Asya, Doğu Afrika ülkelerinden gelip, Avrupa'ya gitmek isteyen binlerce göçmen, yasadışı yollarla Van’a giriş yapıyor. Bu geçişlerin çok büyük bir bölümü ise İran sınırında yapılıyor.