Van TSO, Kapıköy’e dikkat çekecek

Van Ticaret ve Sanayi Odası (Van TSO) Yönetim Kurulu Başkan Vekili Fevzi Çeliktaş, Kapıköy Sınır Kapısı’nın açılması için İran sınırına dua etmeye gideceklerini söyledi.

VAN 13.01.2021 14:08:12 0
Van TSO, Kapıköy’e dikkat çekecek
Tarih: 01.01.0001 00:00

İran sınırında, Van’ın Saray ilçesinde bulunan Kapıköy Sınır Kapısı diğer sınır kapılarıyla birlikte pandemi nedeniyle kapatıldı.
Ancak daha sonra birçok sınır kapısı geçişlere açılırken, Kapıköy’ün açılması için böyle bir karar alınmadı.
Bu durum ise kentte hem turizm sektöründe hem de ticaret sektöründe tepkilere neden oldu.
İldeki vekillerin ve sivil toplum örgütlerinin girişimleri ise İran’da halen yoğun olarak görülen vakalar gerekçesiyle sonuçsuz kaldı.
Van TSO ise Kapıköy’e dikkat çekmek için farklı bir etkinlik düzenleme karar aldı.
Twitter’den açıklama yapan Van TSO Yönetim Kurulu Başkan Vekili Çeliktaş, “Van Kapıköy Gümrük Kapısının kontrollü turizme açılması için Kapıköy’e, duaya gidiyoruz” dedi.
Vatandaşları destek olmaya çağıran Çeliktaş, 15 Ocak günü saat 10.00’da Van TSO binası önünde İran sınırına hareket edeceklerini belirterek, “İşimiz Allah’a kaldı, yapacak bir şey yok! Destek olmak isteyen her kesi bekliyoruz” ifadelerini kullandı.
Bu arada kentteki bir çok oda ve STK temsilcisi ile turizmciler de, Kapıköy Sınır Kapısı'nın kontrollü bir şekilde açılması yönünde taleplerini dile getiriyor. İranlı turistlerin Van ekonomisi için önemine işaret edilen açıklamalarda, sıkıntı yaşayan esnafın durumuna, kapının açılmasının önemli bir katkı sunacağı kaydediliyor.

VANESOB BAŞKANI BERGE'DEN VALİ BİLMEZ'E ZİYARET

Bu arada Van Esnaf Sanatkarlar Birliği Başkanı İsa Berge de, Van Valisi Mehmet Emin Bilmez'i makamında ziyaret ettiğini ve Kapıköy Sınır Kapısı konusunu gündeme getirdiğini söyledi. 
"Bizleri ziyaret eden esnafımızın tek isteği Kapıköy Sınır Kapısı'ının açılmasıdır. Van ekonomisinin canlanması için Kapıköy açılmalıdır." diyen Berge, konuyu Vali Bilmez ile de istişare ettiklerini kaydederek; "Sayın Valimiz Mehmet Emin Bilmez'i makamında ziyaret ettik. Kapıköy Sınır Kapısı'ının açılması için çabalarına şahit olduğumuz sayın valimize teşekkür ediyoruz. Kapıköy'ün açılması esnaf ve sanatkarımızın sıkıntılarına çözüm olacaktır" dedi.
Haber: Adil HARMANCI

Prestij Haber Merkezi