Van TSO Başkanı Takva’dan tescillenen Van Kahvaltısı açıklaması

Van Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva yıllar sonra tescillenen Van Kahvaltısıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

VAN 23.07.2020 20:26:26 0
Van TSO Başkanı Takva’dan tescillenen Van Kahvaltısı açıklaması
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva kentin gerçek dostların emeği ile markalaşacağını söyledi.


Van Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada “Van kahvaltısının Coğrafi işaret tescilinin Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi tarafından yaptırıldığını duymaktan büyük memnuniyet duymaktayız. Uzun zamandır dönemin rektörü Sn Peyami Battal başkanlığında Odamızın da içerisinde bulunduğu komisyonun ısrarı ve lobi çalışması Bizleri bu sevindirici sonuca ulaştırmıştır. Yine uzun süre Türk Patent Enstitüsünün Coğrafi işaret tescilinden imtina etme kararından vazgeçerek Van şehrinin ortak talebine uygun karar vermesi şehrimiz için övünç kaynağıdır. Bu sonuca ulaşmak Van şehrinin ortak talebiydi. Bu talebin gerçekleşmiş olması gerçek Van dostlarını mutlu etmiş, şehirle ve kültürel değerleri ile bağ kuramamış kimselerde ise şaşkınlık yaratmıştır. Şunu bilmekte fayda vardır, bu şehir; gerçek dostların emeği ile markalaşacak, arsız spekülatörleri her zaman mahkum edecektir.” ifadelerine yer verdi.
Van Postası Gazetesi