Van Trafiği Rahat Bir Nefes Aldı

Van Büyükşehir Belediyesi Ulaştırma Daire Başkanlığı tarafından Tek yönlü olarak trafiğe açık olan Van’ın iskele Cadde’sinde yapılan çalışmaların ardından geçtiğimiz günlerde çift yönlü olarak trafiğe açıldı.

VAN 29.11.2018 10:32:13 0
Van Trafiği Rahat Bir Nefes Aldı
Tarih: 01.01.0001 00:00


Van’ın iskele caddesinin daha önce tek yönlü olarak trafiğe açık olması birçok sorunu beraberinde getiriyordu. Kentte çıkılmaz hale gelen trafik sürücüleri olumsuz etkiliyordu. Uzun süreden bu yana Van halkının gündeminde olan iskele caddesi geçtiğimiz günlerde çalışmaların tamamlanmasıyla trafiğe çift yönlü olarak açıldı.
Sürücülerin memnun kaldığı bu uygulama bazı ufak sıkıntılara sebebiyet vermiştir. Bu ufak sıkıntıların denetimlerle giderilebilecek sıkıntılar olduğuna dikkat çeken esnaf Yunus Polater; “Öncelikle belirtmek isterim ki iskele caddesinin çift şerif olması trafik açısından çok iyi oldu. Trafik gözle görülebilir derecede rahat bir nefes aldı. Yolun dar bir şekilde yapılması bazı sıkıntılara neden oluyor. Bazen sürücüler kontrolsüz bir şekilde sağ ya da sol şeride araçlarını park etmesi trafiği sıkıntıya düşürüyor. Araçların geçmesini zorlaştırıyor. Yetkililer bu konuda bir çözüm bulursa daha iyi olacağını düşünüyoruz. Özellikle akşam saat 4-5 sıralarında yani mesai bitiminde yol üstünde bulunan market ve fırınlardan vatandaşlar ekmek almak için veya alışveriş yapmak için araçlarını park etmek zorunda kalıyorlar. Dolayısıyla tek araçlık bir yer kalıyor. Bu nedenle o saatlerde trafikte uzun kuyruklar oluşuyor. Trafik tıkanıyor. Sürücüler zor onlar yaşıyor.” dedi.
İSKELE CADDESİNDE DENETİMLER SIKLAŞTIRILMALIDIR
Polater, Mesai saatlerinin bitmesiyle birlikte ekiplerin cadde üzerinde denetimlerin daha sıkı tutması gerektiğini aktararak; “O saatlerde bu konuyla ilgili bir denetleme olması lazım veya trafik ekiplerinin orda görevlendirilmesi lazım. Denetleme veya trafik ekipleri olursa trafiğin o saatlerde de rahatlayacağını düşünüyorum. Dün bizzat kendimde o trafikte kaldım ve buna şahit oldum. Buna bir el atılırsa biraz daha iyi olur. Ama şunu da belirtmek istiyorum hangi açıdan bakarsak bakalım trafik ciddi bir şekilde rahatladı. Tek yön olması artık trafiği kaldırmıyordu. Bu şekilde trafik rahat bir nefes aldı. Az evvel bahsettiğimiz park sorunlarına karşı yol üzerinde vatandaşların daha rahat ve güvenilir bir şekilde park edip alışverişlerini yapmaları için yol üzerinde daha fazla cep yapılması gerekmektedir. Böyle yapılırsa sürücüler daha güvenilir bir şekilde düzenli park yapacaklardır.” İfadelerini kullandı.

 Sedat Karatay – Kasım Keklik/Vanolay