Van temsilcisinde, moraller yerinde…

Hafta sonu sahasında konuk ettiği Turgutluspor'u 1-0 mağlup ederek çıkışını sürdüren Vanspor'da, galibiyet sevinci yaşanıyor. Van temsilcisi, Cumartesi günü oynayacağı Serik Belediyespor maçına odaklandı.

VAN 15.02.2022 09:33:15 0
Van temsilcisinde, moraller yerinde…
Tarih: 01.01.0001 00:00

TFF 2. Lig Kırmızı Grupta mücadele eden Vanspor, Pazar günü sahasında konuk ettiği Turgutluspor'u, taraftarının yoğun desteğiyle 1-0 mağlup etmeyi başardı. Taraftarın bu sezon ilk kez bu kadar yoğun ilgi gösterdiği maçta, Van temsilcisi sahadan 3 puanla ayrılmayı başardı.

Ligde kalma mücadelesi veren Manisa temsilcisi Turgutluspor karşısında üstün bir futbol ortaya koyan Vanspor, hanesine 3 puan daha yazdırdı. Özellikle taraftarının yoğun desteğini arkasına alan Van temsilcisi, ilk yarıda Mehmet Özdiraz'ın ayağından bulduğu golle, sahadan 1-0 galip ayrıldı.

Teknik Direktör Erhan Altın yönetiminde henüz mağlubiyeti bulunmayan Vanspor, bu çıkışını Turgutluspor karşısında da sürdürdü. Altın yönetiminde Ergene Velimeşespor'u 3-1, Afjet Afyonspor'u 2-1, Turgutluspor'u ise 1-0'la geçen Vanspor, lider Sakaryaspor ile deplasmanda 1-1 berabere kalmıştı.

Van temsilcisi son haftalarda aldığı galibiyetlerle play-off hattıyla arasında puan farkını iyice kapattı. Turgutlu galibiyetiyle puanını 42'ye çıkaran Van temsilcisi, yedinci sıraya yükselerek, play-off hattıyla arasındaki puan farkını 1'e indirmeyi başardı.

LİDER SAKARYA GALİBİYETLERİNE DEVAM EDİYOR

Grupta oynanan diğer karşılaşmalarda lider Sakaryaspor deplasmanda Somaspor'u 2-1 mağlup ederek, 52 puan +32 averajla liderliğini sürdürdü.

1461 Trabzonspor ise evinde Diyarbekirspor'u tek golle devirerek, 52 puan +22 averajla ikinci sıradaki yerini korudu.

Sivas Belediyespor, Cumartesi oynanan karşılaşmada deplasmanda Sarıyer ile 1-1 berabere kalarak 45 puanla üçüncü sırada yer alırken, Bodrumspor da evinde Serik Belediyespor ile 1-1 berabere kaldı ve 44 puanla dördüncü sırada bulunuyor.

Çorum FK evinde Kahramanmaraş'ı 2-1 yenerek 43 puanla beşinci sırada bulunurken, Bayburt Özel İdare ise Etimesgut Belediyespor'u 3-0 mağlup etti ve 43 puanla altıncı sırada yer aldı.

Lidere 2-1 mağlup olan Somaspor 41 puanla sekizinci sıraya gerilirken, deplasmanda İnegölspor'a 2-1 mağlup olan Afjet Afyonspor ise 38 puanla dokuzuncu sıradaki yerinde kaldı.

İkinci devreye kötü bir başlangıç yapan, ancak Cumartesi günü sahasında Ergene Velimeşe'yi 4-1'le geçmeyi başaran Ankaraspor puanını 35'e çıkararak onuncu sıradaki yerinde kalırken, Sahasında Afjet Afyon'u 2-1'le geçen İnegölspor puanını 31'e çıkararak on birinci sıraya yükseldi.

Deplasmanda Bodrumspor'la 1-1 berabere kalan ve 30 puanda kalan Serik Belediyespor on ikinci sıraya gerilerken, Bayburt'a 3-0 gibi net bir skorla mağlup olan Etimesgut Belediyespor ise 29 puanla on üçüncü sıraya geriledi.

1461 Trabzon FK'ya 1-0 mağlup olan Diyarbekirspor 28 puanla on dördüncü sırada yer alırken, Sarıyer ise 23 puan ve -11 averajla on altıncı sırada bulunuyor.

23 puanlı bir diğer takım olan ve Vanspor'a 1-0 mağlup olan Turgutluspor -19 averajla on yedinci sırada yer alırken, Ergene Velimeşe 18 puanla on sekizinci, Kahramanmaraşspor 13 puanla on dokuzuncu sırada bulunuyor.

Son sırada ise 8 puanlı Niğde Anadolu FK bulunuyor.

Van Bölge Gazetesi: Hacı Yılmaz