Van-Tebriz seferleri tekrar başladı

Van’da güvenlik gerekçesiyle ara verilen Van-Tebriz yolcu tren seferleri, 3 yılın ardından tekrar başladı.

VAN 20.06.2018 10:44:07 0
Van-Tebriz seferleri tekrar başladı
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Van'da PKK'lı teröristlerin saldırıları nedeniyle 2015 yılından bu yana yapılmayan Van-Tebriz yolcu treni seferleri, yapılan başarılı operasyonlar neticesinde bölgenin huzur ortamına kavuşmasıyla yeniden başladı.

    Yolcu treni seferlerinin başlamasıyla birlikte Van hattındaki tren işletmeciliğinin 4 vagonlu ve 240 kişi kapasiteli treni, bugün kentte ulaştı. 3 yılın ardından seferlerin yeniden başlamasını sevinçle karşılayan turizmciler, İranlı turistlerin ülkeye geçişinde tren ulaşımını bir alternatif olarak değerlendirdi.
     Van Otelciler Birliği Genel Sekreteri Şahin Aydın, yaklaşık 3 yıldır İranlı turistlerin kente minibüslerle ulaşım sağladığını belirtti. Tren seferlerinin bir alternatif oluşturduğunu ifade eden Genel Sekreter Aydın, “Yaklaşık 3-4 yıldır minibüslerle gelen misafirlerimiz vardı. Tren yolculuğu ise buna bir alternatif oldu. Fakat fiyatları biraz yüksek bulduk. Fiyatlarla ilgili İran’dan da o şekilde referanslar aldık. Haftada gelen toplam İranlı turist sayısı yüzde 80’i çarşamba ile cuma günleri arasında geliyor. Çarşamba Tebriz-Van gelişleri olursa, Cuma günü ise Van-Tebriz dönüşleri şeklinde olursa vagonlar dolu bir şeklinde gelecektir” dedi.
     İran hükümetinin Türkiye’ye gelen turistlerden aldığı harç ücretini düşürmesini isteyen Aydın, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bundan sonraki önceliğimizin Cumhurbaşkanımızın, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ile ikili görüşmede harçlarla ilgili konuyu dile getirmesidir. Sorunun bu şekilde çözülmesidir. Eğer bu sorun ortadan kalkarsa, trenlerimiz maksimum düzeyde gelecektir.”