Van Tarım Fuarı`na hazırlanıyor

Van Altaylı Fuar Alanında 23-26 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan 3. Tarım Hayvancılık ve Gıda Fuarı için hazırlıklar tamamlanma aşamasına geldi.

VAN 14.05.2013 11:40:49 0
Van Tarım Fuarı`na hazırlanıyor
Tarih: 01.01.0001 00:00
Konuyla ilgili olarak bilgi veren Tarım Gıda ve Hayvancılık İl Müdürü Fevzi Altuner, fuara çevre illerden ve yurt dışından katılım beklediklerini söyledi.
 
Hazırlıkların tamamlanma aşamasında olduğunu belirten Altuner, bu yıl 3.sü düzenlenen fuara yaklaşık 5 bin kişinin katılımını beklediklerini ve 2 bine yakın kurum, kuruluş ve STK’ya davetiye gönderildiğini söyledi.
 
Tarımsal araç gereçlerin sergileneceği fuarda, Van’da yapılan organik tarım ürünlerinin de sergileneceğini belirten Altuner, “5 binin üzerinde ziyaretçi bekliyoruz. Tarım işletmeleri başta olmak üzere il müdürlüğümüzün bir standı olacak. Onun yanı sıra kırsal kalkınmanın tanıtımı yapılacak. Ayrıca çevre il ve ilçelerdeki oda, birlik ve üreticilerde katılacak. DAKA’nın bir standı olacak” dedi.
 
Öte yandan fuardan sonra Van Valiliği tarafından çeşitli festivallerin yapılacağını kaydeden Altuner, gelen misafirlerin sadece bir fuar için gelmeyeceğini aktardı. (Murat Dalgın - İLKHA)