Van, Tahran Fuarı’nda tanıtılacak

Tahran-Van arasında uçak seferlerinin yapılması kararının alındığı bir döneme denk gelen 15. Tahran Uluslararası Turizm Fuarı’nda Van’ın tanıtımı gerçekleştirilecek. Fuara katılmak için İran’a giden Van Gölü Havzası Turizm D

VAN 27.01.2022 10:31:27 0
Van, Tahran Fuarı’nda tanıtılacak
Tarih: 01.01.0001 00:00

Pandemi nedeniyle 2 yıldır yapılamayan Tahran Uluslararası Turizm Fuarı’nın bu yıl 15’incisi gerçekleştiriliyor.

4 GÜN SÜRECEK

Fuara, Türkiye’den ve farklı ülkelerden turizm acenteleri, sektör temsilcileri, organizatörler ve STK’lar katılıyor. 
Fuar, 29 Ocak-1 Şubat tarihleri arasında Tahran Uluslararası Fuar Alanı’nda gerçekleştirilecek.

VAN AÇISINDAN FUARIN ÖNEMİ

Bu yılki Tahran Uluslararası Turizm Fuarı’nın Van için ayrı bir önemi bulunuyor.  
2 yıl aradan sonra Türkiye-İran arasındaki sınır kapılarından biri olan ve en çok Van ve havza turizmi üzerinde etkisi bulunan Kapıköy sınır kapısı yeniden açılırken, bir de Tahran-Van arasında uçak seferlerinin yapılacağı gündeme geldi.
Şimdiye kadar turizm sektörü sadece Kapıköy sınır kapısından yararlanıyordu, Van Valiliği ile Tahranlı bir uçak firmasının vardığı anlaşma sonucu 31 Ocak 2022 tarihi itibariyle Tahran-Van arasında artık havayolu ile de yolcu taşımacılığı yapılabilecek.
Böyle bir esnada fuarın yapılıyor olması da Van’ın tanıtımı için öne çıkan önemli bir unsur olarak kabul ediliyor.

VAHATUDER 2 YIL SONRA FUARDA

Uçak seferlerinin başlayacak olmasıyla birlikte Van ve havza turizmi için önemi daha da artan 15. Tahran Uluslararası Turizm Fuarı’na Van’dan da katılım gerçekleşecek.

Kuruluşundan bu yana Van’ın tanıtımı için çeşitli faaliyetlerde bulunan, hem yurt içinde hem uluslararası yapılan fuarlarda yer alan VAHATUDER de pandemi nedeniyle dış ülkelere kapalı tutulan fuarda 2 yıl aradan sonra yer alacak.

“VAN’IN TANITIMI İÇİN ÖNEMLİ”

Fuar için dün İran’a hareket eden VAHATUDER Başkanı ve Ayanıs Tur, tur operatörü Abdullah Tunçdemir, sınır kapılarının yeniden açıldığı, Tahran-Van arasında uçak seferlerinin de başlayacağının belirtildiği bir dönemde fuarın yapılıyor olmasının Van turizmi açısından önemli olduğunu söyledi.
Tunçdemir, hem VAHTUDER olarak hem Ayanıs Tur olarak fuarda yer alarak Van’ın ve havzanın tanıtımı için stant açıp broşürlerle tanıtım gerçekleştireceklerini kaydetti.

Özel Haber: Adil HARMANCI