Van Spor FK zirveyi sevdi

TFF 2. Lig Kırmızı Grup'ta 6. hafta maçında Silahtaroğlu Van Spor FK, deplasmanda Turgutluspor ile karşı karşıya geldi. Ligde henüz galibiyeti bulunmayan Turgutluspor, namağlup durumdaki Van Spor'u ağırladı. Silahtaroğlu Van Spor

VAN 6.10.2021 14:42:08 0
Van Spor FK zirveyi sevdi
Tarih: 01.01.0001 00:00

Turgutlu 7 Eylül Stadı'nda oynanan maçta ev sahibi ekip; Numan Soysal, Özgür Özdemir, Emre Keskin, Sinan Büyüksakarya (Dk. 46 Serhat Kot), Nuri Emre Aksit, Yiğit Gök, Hamit Kulya (Dk. 46 Sarper Çağlar), Mutlu Doğan (Dk. 75 Berk Çetin), Hakan Turan, Burak Coban ve Alper Ademoğlu(Dk. 54 Ozan Can Oruç) ile mücadele ederken, Silahtaroğlu Van Spor FK ise Aydın Bağ, İsmet Kavuştu, Kerem Vapurluoğlu (Dk. 46 Furkan Polat), Barış Gök, Yakup Demir (Dk. 86 Mete Yıldız), Emrah Tacir, Fatih Somuncu, Sercan Kaya (Dk. 65 Baran Basut), Mehmet Şirin Soydan, Oktay Aydın(Dk. 79 Yusuf Şengüler) ve Hamza Küçükköylü(Dk. 79 Kubilay Akyüz) ile mücadele etti.
Maçın ilk dakikalarından itibaren Van Spor FK, oyunun kontrolünü elinde tuttu. Maça iyi başlayan Van Spor FK, aradığı golü 10. dakikada Emrah Tacir ile buldu. Van Spor’un gizli golcüsü Emrah, önüne gelen topa düzgün bir vuruş yaparak takımını öne geçiren isim oldu.
Bu golden sonra, Van Spor FK, oyunun kontrolünü elinde tutmayı sürdürdü. Ancak maçın ilk devresinde başka gol olmayınca Silahtaroğlu Van Spor FK, soyunma odasına 1 – 0 üstünlük ile gitti.
Maçın ikinci yarısına da etkili başlayan taraf Van Spor FK oldu. 52. dakikada gelişen Van Spor atağında, Hamza Küçükköylü, ceza sahası içindeyken Turgutluspor kalecisi Numan Soysal’ın müdahalesiyle yerde kaldı. Maçın hakemi Levent Gümüşdere, penaltı noktasını gösterirken, kaleci Numan Soysal’a da kırmızı kart göstererek oyun dışına çıkarttı.
Penaltı atışını kullanmak için topun gerisine Hamza Küçükköylü geçti. Hamza, topu ve kaleciyi ayrı köşelere göndererek takımını 2 – 0 üstünlüğe taşıyan isim oldu.
Bu golden sonra Van Spor FK, etkili oyununu sürdürdü.
Dakikalar 74’ü gösterdiğinde Van Spor hızlı çıktı. Oktay Aydin, ileriye doğru hareketlenen Hamza Küçükköylü’nün önüne güzel bir pas attı. Topu alan Hamza, bir çalımla defans oyuncusunu oyundan düşürdü ve kaleyi karşısına alarak düzgün bir vuruş yaptı. Top bir kez daha filelerle buluştu ve Van Spor deplasmanda 3 – 0 öne geçti.
Maçın 81. Dakikasında ev sahibi ekip etkili çıktı. Van Spor defansının dikkatsiz yakalandığı pozisyonda topla buluşan Burak Çoban, takımının ilk golünü attı. 1 – 3.
Maçın geri kalan dakikalarında başka gol olmadı ve Van Spor FK, deplasmandan 3 puanla ayrılarak zirve ortaklarından biri olmayı sürdürdü.

Prestij Haber Merkezi