Van SMMMO Başkanı Şahin: “Beyanname sorunu olanlar için önemli fırsat“

Van Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası (Van SMMMO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Şahin, Torba Yasa'nın Türkiye Büyük Millet Meclisinden geçerek kanunlaşması ile özellikle Van, Adilcevaz ve Patnos’ta beyanname sorunu yaşayan

VAN 12.05.2018 10:23:36 0
Van SMMMO Başkanı Şahin: “Beyanname sorunu olanlar için önemli fırsat“
Tarih: 01.01.0001 00:00
 

Maliye Bakanlığı tarafından hazırlanan Yeni Kanun Tasarısı TBMM'nde kabul edilerek yasalaştı. Yasa ile mücbir sebepten dolayı vergileri ertelenen ve ardından da taksitlendirilen, ancak öngörülen tarihte beyannamelerini vermeyenler ve bildirimlerini yapmayanlar için süre, 31.08.2018 tarihine kadar uzatıldı. Atılan adımla sorun yaşayan mükellefler, bundan yararlanabilecek ve yaşadığı sorunu çözmüş olacak.

 

ÇOK SAYIDA KİŞİYİ İLGİLENDİRİYOR
Konu hakkında açıklama yapan Van SMMMO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Şahin, daha önce belirlenen tarihte çok sayıda mükellefin imkânları olmadığı için taksitlerini yatıramadıklarını ve bunlar için sıkıntıların ortaya çıktığını belirterek, şunları söyledi: “Sayısını tam olarak bilmiyoruz, ama çok sayıda mükellefin şartları yerine getiremediğini, beyannamelerini veremediğini biliyoruz. Bu kanun, onlar için bir fırsat oldu. Ödemeler 31.08.2018 tarihine ertelendi. Biz de çok üzerinde durduk. Gelir İdaresi ve bölge vekilleri ile temasta bulunduk, bu önemli bir gelişmeydi.”

 

MÜKELLEFLER İÇİN YENİ FIRSAT
Mükelleflerin büyük bir kısmının önceki düzenlemeden yararlanamadığının bakanlık tarafından tespit edildiği için yeni bir düzenlemeye gidildiğini ifade eden Şahin, şunları kaydetti: 
“Deprem felaketi yaşanan Van ili geneli ile Ağrı ili Patnos ilçesi, Bitlis ili Adilcevaz ilçesinde ilan edilen mücbir sebepten dolayı 6736 sayılı Kanunun 10. maddesinin 19. fıkrası kapsamında kendi talebiyle sonlandıran mükellefler ile 7020 sayılı Kanunun 5’inci maddesi kapsamında 31.5.2017 tarihinde mücbir sebep hali sonlandırılan mükelleflerin, mücbir sebep halinin devam ettiği dönemlere ilişkin beyannamelerini 31.8.2017 tarihine kadar vererek tahakkuk eden vergilerini ikişer aylık dönemler halinde 30 eşit taksitte ödeyecek olan mükelleflere getirilen bu imkândan önemli sayıda mükellefin yararlanamadığı tespit edildiğinden, bu durumdaki mükelleflere yeniden bir imkân verilmekte ve beyanname ve bildirimlerin verilme süresi 31.8.2018 tarihine uzatılmaktadır. Gerek bu durumdaki mükelleflerin, gerekse 7020 sayılı Kanundan yararlanan mükelleflerin ödemeleri gereken tutarlar yeniden taksitlendirilerek 60 aylık ödeme süresi verilmektedir.”
Özel Haber: Adil HARMANCI

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi Editör: