VAN SMMMO Başkanı İbrahim Şahin; 'Mümkünse, başvurularınızı internet üzerinden yapın'

Van Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası (Van SMMMO) Başkanı İbrahim Şahin, yoğunluktan dolayı Vergi Dairesi önünde uzun kuyruklar oluştuğunu, bir yandan memur sayısının az olmasından bir yandan da binanın yetersiz fiziki koşulla

VAN 29.01.2021 12:02:29 0
VAN SMMMO Başkanı İbrahim Şahin; 'Mümkünse, başvurularınızı internet üzerinden yapın'
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van SMMMO Başkanı İbrahim Şahin, şöyle dedi:
“Vergi Dairesi önünde zaman zaman ciddi kuyruklar oluşuyor. Bu pandemi döneminde böyle kuyruk oluşması çok sıkıntılı. Özellikle sabahları uzun kuyruklar oluşuyor. Binada fiziki ortam yetersiz, ayrıca eleman yetersizliği de var. Hem binanın fiziki koşulları yetersiz hem memur sayısı az. Böyle olunca da sıkıntı yaşanıyor. Biran önce yapımı devam eden yeni defterdarlık binasının tamamlanmasını ümit ediyorum.”

“İNTERNET ÜZERİNDEN İŞLEM YAPIN” ÇAĞRISI

Mükelleflere daha sıkıntısız bir şekilde sorunlarını çözebilmeleri için bir çağrılarının olduğunu ifade eden Şahin, şunları söyledi:
“Bizim bu noktada oda olarak insanlara çağrımız; internet üzerinden başvurularını yapmalarıdır. E-devlet üzerinden başvuru yapsınlar, bir mali müşavire uğrayıp e-işlemler üzerinden başvuru yapmalarını sağlasınlar. Bina yeri de çok dar bir alanda insanlar kuyruğa sığacak yer de bulamıyor. O nedenle bizim oda olarak çağrımız mutlaka internet üzerinden başvurularını yapmalarıdır.”

YENİ BİNA BİR AN ÖNCE TAMAMLANMALI 

Maliyenin, Türkiye’nin en işlek ve önemli kurumlarından biri olduğunu, bu nedenle bina sorunu yaşamaması gerektiğini belirten Şahin, şunları kaydetti:
“Maliyenin yeni binası henüz tamamlanamadı. Biz oda olarak gerçekten bir an önce o binadan kurtulması gerektiğini düşünüyoruz. Oradaki çalışanlar da sıkıntı yaşıyor. Hem yoğunluk hem memur yetersizliği hem binanın fiziki koşulları orada çalışan memurları da zor durumda bırakıyor.”
Bu arada, defterdarlık binasında çalışmaların yapıldığı, binanın bu yıl içinde bitirilmesinin planlandığı öğrenildi.

Özel Haber: Adil HARMANCI

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi