Van SDİ’den lösemili çocuklara anlamlı ziyaret

Van Sivil Dayanışma İnsiyatifi (SDİ) bileşenleri 2-8 kasım Lösemili Çocuklar Haftası nedeniyle YYÜ. Dursun Odabaşı Tıp merkezi Hematoloji servisinde tedavi gören lösemili çocuklara ziyaret gerçekleştirdi.

VAN 11.11.2019 18:38:24 0
Van SDİ’den lösemili çocuklara anlamlı ziyaret
Tarih: 01.01.0001 00:00

Ziyaret öncesi kalede bulunan tarihi Hüsrev Paşa Camisinde her Pazar günü gerçekleştirilen sabah namazı buluşmalarında bir araya gelen SDİ gönüllüleri namaz çıkışı cami avlusunda maske takarak  lösemili çocuklar için farkındalık meydana getirmeye çalıştı.
Daha sonra Dursun Odabaşı Tıp Merkezi Hematolji servisine çocukların enfeksiyon riskine karşı çok az sayıda kişi ile giden gönüllüler, serviste tedavileri devam eden 24 çocuğu aileleriyle birlikte ziyaret edip çocukları mutlu etmek için çeşitli hediye takdiminde bulundular.Bu etkinlikle ilgili Van Sivil Dayanışma İnsiyatifi  Dönem Sözcüsü Ali Ramazan Güler yaptığı açıklamada: “Bir çocuğun hayatından daha değerli bir şey olamaz.Lösemi bir kan hastalığıdır. Damarlarımızda dolaşan kanın yapıldığı yer kemik iliğidir ve kök hücrelerin anormal hücreye dönüşmesi ile lösemi hastalığı ortaya çıkar.Lösemi tedavi edilebilen bir hastalıktır.Bu tedavi süresince bağışıklık sistemi zayıf düşmüş çocuklarımızın enfeksiyondan korunmak için maske takmaları gerekmektedir.Ancak çocuklarımız taktıkları maskeleri nedeniyle maalesef sosyal dışlanmışlık yaşamaktadırlar.Bizlere düşen görev çocuklarımıza bu sosyal dışlanmışlığı yaşatmadan yılın bir haftasında değil tüm haftalarında yanlarında olabilmektir. Lösemi tedavisi gören çocuklarımızın moral ve motivasyonlarının da sevgiyle yüksek tutulması oldukça önemlidir.Çünkü lösemili çocuklarımızın en temel ihtiyacı sevgi ve umuttur.Bizler de minik bedenli kocaman yürekli çocuklarımıza sevgimizi htirmek, uzun süreli tedavi süreçlerinde umutlarını tazeleyip destekçileri olduğumuzu vurgulamak için bu ziyareti gerçekleştirdik ve belirli periyotlarla da bu ziyaretlerimizi gerçekleştireceğiz” ifadelerini kullandı. 

Prestij Haber Merkezi