Van SDİ’den HDP Milletvekili Ersoy’a tepki…

Van Sivil Dayanışma İnisiyatifi (Van SDİ), üç ayların başlangıcı ve Regaib gecesinde meclis kürsüsünde İslam dinine dil uzatan HDP Milletvekili Oya Ersoy’a sert tepki gösterdi.

VAN 7.02.2022 11:03:14 0
Van SDİ’den HDP Milletvekili Ersoy’a tepki…
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van SDİ tarafından yapılan açıklamada, “Milletin Meclisinde, Milletin Dinine ve Tarihine Dil Uzatmak Kimin Haddinedir? Halkların Demokratik Partisi 27. dönem İstanbul milletvekili olan Oya Ersoy, nüfusunun %90’ından fazlasının Müslüman olduğu bu ülkenin, bu halkın meclisinin kürsüsünde ve hususen mübarek üç aylarda, Regaib gecesinde haddini aşarak, ecdadımıza, dinimize, dinimizin hükümlerine yönelik çirkin hakaretlerde bulunarak İslam'a hakaret etmiştir” ifadeleri kullanıldı.

Söz konusu açıklamada, HDP Milletvekili Oya Ersoy’un kullandığı cümlelere de yer verilerek, “HDP'li Oya Ersoy konuşmasında ‘Size neden gerici diyoruz biliyor musunuz? Çünkü sizler 500 yıl geride kalmış Osmanlı'yı, 1500 yıl geride kalmış din esaslı toplum düzenini yeniden hortlatmaya çalışıyorsunuz. Biz kadınlar özgür olabileceğimizi öğrendik ve ne 500 yıl ne de 1500 yıl öncesine gitmeye niyetimiz yok. Götüremezsiniz’ ifadelerini kullandı. “Öğretmenlik Meslek Kanunu” görüşmeleri sırasında konu ile hiç alakası olmayan bir ortamda Ersoy’un Türkiye Büyük Millet Meclisi kürsüsünden yaptığı, Osmanlı ve İslam dinine yönelik hakaret içeren bu açıklama kamuoyunda ciddi bir tepki oluşturmuştur. Milletin dinine ve tarihine Milletin Meclisinde dil uzatan nefret kusan bu hadsiz, değerlerimize olan düşmanlığını açık açık ilan etmiştir. İslam düşmanlığı yapmak isteyen Oya hanımın cehaleti de ortaya çıkmıştır. 1500 yıl önce yeryüzünde İslamiyet yoktu. İnsanların elleriyle yaptıkları putlara tapınma olayı vardı. İslamiyet geldikten sonra puta tapıcılığı ortadan kaldırdı. Erkek-kadın, çocuk-yaşlı olmak üzere tüm insanlarda Ruhları, Düşünceyi ve Aklı özgürleştirdi. Yıllardır milletin değerleriyle, inançlarıyla barışamayan bu güruhun niyeti hiçbir zaman kadın hakları veya özgürlükler olmamıştır. Gerek dinimizde, gerek tarihimizde ve gerekse kadim medeniyetimizde Kadın ve Anne daima baş tacımız olmuştur. Bu bitmeyen ve tükenmeyen nefretlerinin, kinlerinin nedeni nedir? Şayet kadınlara karşı azıcık bir saygıları varsa ve söyleyecekleri bir çift sözleri varsa terör örgütünden evlatlarını kurtarmak için onurlu mücadele veren Diyarbakır Anneleri’ni ziyaret etsinler, onlarla konuşsunlar, evlatlarını terör örgütünün elinden kurtarmak için onlara destek versinler. Yoksa oraya gidecek kadar özgür değil misiniz? Hem tarihimize hem değerlerimize ve inancımızın tüm maneviyatına bu denli bir kinle ve cehalet içerisinde olan provokatörler içlerinde bulundukları dipsiz kuyuda boğulacaklardır. Bu zihniyeti aziz milletimize havale ediyoruz” denildi.

Van SDİ tarafından yapılan açıklamanın devamında ise şu ifadeler kullanıldı:“İslam, bu kadim toprakların kutsal değeridir. Bu topraklarda yaşayan her fert, bu toplumun değerlerine asgari nezaket ve saygı göstermek zorundadır. Toplumun hassas noktalarıyla oynamaya, toplumu germeye ve ötekileştirmeye kimsenin hakkı ve gücü yoktur. Oya Ersoy!... İslam’a saldıran ilk kişi siz değilsiniz.. Son olmayacaksınız.. Daha önce sizin gibi İslam’a saldıranlar hiçbir şekilde başaramadığı gibi siz de başaramayacaksınız… Sizin kararan ve ötekileştirici ruhunuz, hem tarihine hem değerlerine ve özellikle de inancına sahip çıkan bu milletin şevkini kırmayacak, aksine bu değerlerine daha sıkı sarılmalarına vesile olacaktır. Sizi bu vatanı daha çok sevmeye, Aziz Milletimizin inancına, milli ve manevi değerlerine saygılı olmaya ve hususen Toplumdan özür dilemeye davet ediyoruz”