Van Saray'da 14 yeni vaka...

Van Valiliği tarafından yapılan açıklamada Van’ın Saray ilçesinde vaka sayılarının bir anda artış göstermesi üzerine filyasyon ekiplerinin çalışma başlattığı ve ilçede 14 yeni vaka tespit edildiği belirtildi.

VAN 4.03.2021 15:35:49 0
Van Saray'da 14 yeni vaka...
Tarih: 01.01.0001 00:00

 Van’ın Saray ilçesinde yeni vakaların tespit edilmesiyle, ilçede okulların 10 gün süreyle tatil edildiği açıklandı.
 Saray ilçesinde yapılan taramalarda 14 yeni pozitif vakanın tespit edildiği belirtilerken, filyasyon ekiplerinin çalışmalarını sürdürdüğü ve jandarmanın ise mahallelerde devriye atmaya başladığı ifade edildi.
 Van Valiliği tarafından yapılan açıklamada, “Van’ın Saray İlçesinde vaka sayılarının bir anda artış göstermesi üzerine filyasyon ekipleri çalışma başlattı. İlçenin 4 mahallesinde 14 yeni vaka tespit edildi. 4 mahallede jandarma devriye atarken, okullar 10 gün süreyle tatil edildi. Özalp İlçesinin Çubuklu Mahallesi ile Tuşba İlçesinin Altıntepe Mahallesinde gizli yapılan taziyeler nedeniyle covid-19 vakalarının artması sonrası, Saray İlçesin’de de Dolutaş, Yeşilalıç, Yurtbaşı ve Çaybağı mahallelerinde yeni vakalar tespit edildi. İlçenin Dolutaş ve Yeşilalıç mahallesinde hastaneye başvuran vatandaşların testlerinin pozitif çıkması üzerine Van’dan filyasyon ekipleri bu iki mahallede çalışma başlattı. Yapılan görüşmelerde testi pozitif çıkan vatandaşların temaslılarının Dolutaş ve Yeşilalıç Mahallesi dışında Yurtbaşı ve Çaybağı mahallelerinde de olduğu ortaya çıktı. Bunun üzerine birçok temaslıdan numuneler alındı. Şu ana kadar 14 yeni pozitif vakanın tespit edildiği mahallerde okullar 10 gün süreyle tatil edildi. Filyasyon ekipleri çalışmalarını sürdürürken, jandarma mahallelerde devriye atmaya başladı” ifadelerine yer verildi.