“Van sağlık kenti olacak“

Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi yanında yapılan yeni hastanenin 2015 yılında hizmete gireceği kaydedildi.

VAN 18.04.2014 21:28:38 0
“Van sağlık kenti olacak“
Tarih: 01.01.0001 00:00
Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi yanında yapılan yeni hastanenin 2015 yılında hizmete gireceği kaydedildi. Van Milletvekili Burhan Kayatürk, tünellerle iki hastanenin birleşmesinin dünyada en büyük örneklerden bir tanesi olacağını belirterek, hastanenin büyük bir kompleks olacağını belirtti.

Yeni yapılan 600 yataklı hastaneye ek olarak 200+300 yataklı toplamda 500 yatak daha bağlanacağını belirten Kayatürk, burada hem doğum hastanesi, çocuk hastanesi yapılacağını öbür tarafta kalp damar cerrahisi hastanesinin yapılacağını söyledi.

“Van sağlık kenti olacak”

Yapılacak olan hastanelerin sadece Van’a değil, diğer komşu ülkelere dahi hizmet verebileceğini söyleyen Kayatürk, “Buradaki hastane ile alakalı bilgi aldık. Hastanenin inşallah 2015'in başında ortasına varmadan önce hizmete geçmesi planlanıyor. Bir tünelle bir hastaneden öbür hastaneye bağlandığında Türkiye’deki, dünyadaki en büyük örneklerinden biri olacak. Belki de Türkiye’de en büyük örnek olacak. En büyük kompleks olacak. Biliyorsunuz burada şuan da 600 yataklı bir hastanemiz var. Ancak bunlara ek olarak 200+300 yataklı toplamda 500 yatak daha bağlanmış olacak. Burada hem doğum hastanesi, çocuk hastanesi beraberinde öbür tarafta kalp damar cerrahisi hastanesi olacak. Burada bizim hedefimizde Van'ı bir sağlık kenti yapmak. Öyle bir sağlık kenti olmalı ki Van, sadece Van'a, bölge illere değil belki komşu ülkelere de hizmet edebilecek bir il olması gerekir. Önümüzde ki planlamada 3 tane daha hastane var. Bu psikiyatri hastanesi, yüksek güvenlikli psikiyatri hastanesi ve aynı zamanda onkoloji hastanesi, Dolayısıyla bunlarda olduğu zamanda Van’da neresinden bakarsanız 2 bin 500, 3 bin yataklı bir kompleks belki tamamı bir yerde olmaz ama bir birine yakın ve çok rahat uzmanların, doktorların bir hastaneden diğer hastaneye geçişi kolaylıkla sağlanabilecek bir sistemin Van'da birleştirilmesi çabası içerisindeyiz. Bu manada hedefimiz Van'ın gerçek manada sağlık kenti ismini alması hem bölge illerin hem de komşu ülkelerin hem de Van’ımızın insanının tedavi alacağı başka illere gitmeyeceği hastane düzeni kurmak istiyoruz.” dedi.

“Hastanelerimizin aynı kampus içinde olma şansı yok”

Yeni yapılan hastanelerin düşünüldüğünden daha büyük yapıldığını söyleyen Kayatürk, “Biraz önce şeyden bahsetmek istiyorum gerçekten önemli iki ihtiyaç. Bu ÇİM'in ve AMATEM’in meydana getireceği görevler çok önemli iki ihtiyacı ihya etmektedir. Allah korusun Allah, çocuklarımızı Van’ımızın çocuklarını kardeşlerimizi buralara düşürmesin ama düştüğünde de başımızın çaresine bakacak bir sistemimizin olması lazım. İşte o sistem de burada bugün ilk adımlarını attı. Bundan sonra inşallah biz takipçisi olacağız. Planlamada var aslında onlar bu hastaneye yakın yani aynı arazi içerisinde olması düşünüldü. Dolayısıyla istedik ki 5 tane hastane veya 6 tane çünkü bir tanesi hem psikiyatri hastanesi olacak hem de yüksek güvenlikli psikiyatri hastanesi olacak. Biri 100 yataklı biri 50 yataklı olacak. Ancak ikisi bir olarak kabul edildiği takdir de 5 hastane olacak. İkisi iki ayrı ünite kabul edildiğinde 6 hastane olacak.” bilgisini verdi.

Burada bulunan tüm hastanelerin bir kampüs içerisinde bulunmasının daha avantajlı olacağını ifade eden Kayatürk, “Biz istedik ki hepsi bir yerde olsun. Fakat yeni yapılan iki hastane düşünüldüğünden daha büyük yapıldı. Biz birine 100 yataklı birine 150 yataklı düşünmüştük. Biri 200 yataklı oldu biri 300 yataklı oldu. Aynı zamanda çelik konsükyonlu yapıldığı içinde daha geniş bölge oldu deprem bölgesi olmasından dolayı yüksek katlara izin verilmedi. Öbür hastanelerde planlamada var. Ama buraya yakın olacak. Maalesef aynı kampusta olma şansı yok. Belki üniversite hastanesine yakında olabilir. Hastane 12 yataklı olacak. Daha önce 25 yataklı yapmak isteyen özel sektör geldi. Ancak bu mesele hassas bir mesele olduğu söylendi. Bunun bir kazanç kapısından ziyade büyük bir hassasiyet uzmanlık gerektirdiğinden dolayı ilk adapta devlet yapsın. Daha sonra 12 yataklı 16 yataklı yapılabilir” ifadelerini kullandı. (Hacı Yılmaz-İLKHA)