Van Rahmet Eli Gıda Bankası giyim yardımlarına başladı

Van Rahmet Eli Gıda Bankası, Kurban Bayramı çalışmaları kapsamında yaklaşık 300 aileye giyim yardımında bulunmayı hedeflediklerini açıkladı.

VAN 12.09.2015 18:27:52 0
Van Rahmet Eli Gıda Bankası giyim yardımlarına başladı
Tarih: 01.01.0001 00:00
Van'da yaptığı hayırlı hizmetlerle tanınan Umut Kervanı Platformu üyesi Van Rahmet Eli Gıda Bankası ve Muhtaçlarla Dayanışma Derneği, Kurban Bayramı çalışmaları kapsamında yaklaşık 300 aileye giyim yardımında bulunmayı hedefliyor.

İlde bulunan muhtaç ailelere gıdanın yanı sıra giyim, ev malzemesi gibi yardımlarda da bulunan dernek, fakirlerle zenginler arasında köprü vazifesi görüyor.

Dernek yetkilileri tarafından önceden belirlenen aileler, telefon ile iletişime geçilerek dernek binasına çağrılıyor. Dernek binasına gelen aileler, giyim reyonundan ihtiyaç duydukları malzemeleri kendileri seçip alabiliyor.

“300 ailemizi giydirmeyi hedefliyoruz”

Konuyla ilgili olarak basına bilgi veren Van Rahmet Eli Gıda Bankası Başkanı Sabri Yıldırım, 10 Eylül’den itibaren giyim yardımlarına başladıklarını ifade ederek, “Şu ana kadar 30 ailemize giyim yardımında bulunduk. Yardımlarımız sürüyor. Düzenli olarak çağırdığımız ailelerimize giyim reyonumuzda ihtiyaçlarına göre malzeme veriyoruz. Ailelerimiz çocukları için de gönül rahatlığıyla kıyafet seçebiliyor. Allah nasip ederse bu ay içerisinde yaklaşık 300 ailemizi giydirmeyi hedefliyoruz.” dedi.

“Şu ana kadar 6 bin TL değerinde giyim dağıtımı yaptık”

Yardımlarının hem yetişkinlere hem de çocuklara yönelik olduğunu ifade eden Yıldırım, “Giyim yardımımız içerisinde pardesüden pantolona, takım elbisesinden ayakkabıya ve çocuk giyimine kadar her şey mevcuttur. Gelen her aile ferdine 3’er parça elbise seçme hakkı verdik. Giysinin yanında ayakkabı da vermekteyiz. Bu ay içerisinde şu ana kadar yaklaşık 6 bin TL değerinde giyim dağıtımı yaptık. Bununla birlikte derneğimiz gıda yardımlarına da devam etmektedir.” ifadelerini kullandı.

İstedikleri giyim eşyasını alan çocukların sevinçleri gözlerinden okunurken aileler ise dernek yetkililerine teşekkür ederek, hayır duasında bulundular.

Öte yandan dernek, kurban kesimine yönelik çalışmalarını da devam ettiriyor.