Van Otogarı, Konteynerlerden Çıkamadı

Van'da 2011 yılında meydana gelen depremde ağır hasar gören şehirlerarası otobüs terminalinin yerine halen yenisi yapılmadı.

VAN 30.04.2014 11:26:09 0
Van Otogarı, Konteynerlerden Çıkamadı
Tarih: 01.01.0001 00:00
Van Büyükşehir Belediyesi'nin 2012'de yapacağını duyurduğu yeni terminal, yer belirsizliğinden dolayı ihaleye bile çıkamadı. Yaklaşık 3 yıldır konteynerda hizmet veren otobüs firmaları, sorunun bir an önce çözülmesini istiyor. Van'da 23 Ekim 2011 yılında meydana gelen depremde yıkılan yüzlerce binayla birlikte Van Şehirlerarası Terminali de ağır hasar görüp daha sonra yıktırıldı. Yıkılan binalar yerine TOKİ tarafından yeni evler yapılırken otogar konusunda halen somut bir gelişme yaşanmadı.

Van Büyükşehir Belediyesi'nin 2012'de projelerine kattığı modern otogar projesi ise hala kâğıt üzerinde yapılmayı bekliyor. Birçok kez yer değişikliği yapılan otogarın yeni yeri belli olmazken otogar esnafı artık Van’a yakışık bir otogarın yapılması için yetkilileri göreve çağırdı. Daha önce yeni otogarı Otogalericiler Sitesi’nin yanında bulunan alana yapmayı planlayan Van Belediyesi, Van Ekonomi Konseyi’nin talebi üzerine buradan vazgeçti. Belediye, yeni otogarın çevre yolunun geçtiği Erciş yolu üzerinde yapılması için karar aldı. Van Büyükşehir Belediye Başkanı Bekir Kaya, 2012 yılında yaptığı açıklamada yeni otogarın arsa ile ilgili sıkıntıların giderilmesinin hemen ardından ihale edileceğini açıklamıştı.

"VAN'I BU MANZARADAN KURTARIN"

Otobüs firmaları işletmeleri 2011 yılında yaşanan depremlerin ardından kendi imkânlarıyla terminal avlusuna kurdukları konteynerlerde hizmet vermeye çalışıyor. Ancak konteynerlerle artık bu hizmeti vermekte zorlandıklarını söyleyen firma yetkilileri, 2011 yılından bu yana yeni bir terminal için beklediklerini ancak herhangi bir adımın atılmadığını belirtti. Firma yetkilileri, Van’ın büyükşehir statüsü kazanmasıyla birlikte Van'a yakışır bir terminalin artık yapılması gerektiğini söyleyerek yetkilileri bu konuda duyarlılığa çağırdı.

BÜYÜKŞEHİRE YAKIŞIR OTOGAR HERKESİN BEKLENTİSİ

Terminalin adeta kaderine terk edildiğini söyleyen bir firma yetkilisi Bilal Tunçbilek, "Buraya hiçbir hizmet verilmiyor. Kimse halkı düşünmüyor. Eski binamız kullanıma elverişli değil. Güçlendirme yapılacak denildi, ama halen yapılmadı. Şu an hepimiz konteynerlerde kalıyoruz. Burada 8 firma var. Yolcular geldiği zaman müdüriyeti kullanıyoruz. Bu bir haksızlıktır. Önce güçlendireceğiz sonra yeni bir otogar yapacağız dediler, ama hiçbir söz yerine getirilmedi. Yetkililerden büyükşehire yakışır bir otogar istiyoruz. Van Türkiye'de en büyük iller arasında, ama buna rağmen harabe gibi bir otogarda kalıyoruz. İlçelerin bile otogarları bizim otogarımızdan daha iyidir." şeklinde konuştu.


Kaynak: haberler.com