Van OSB’nin su işletmesi VASKİ’ye devredildi

Van Su ve Kanalizasyon İdaresi(VASKİ), Van sanayisine destek için önemli bir adım atarak, Organize Sanayi Bölgesi(OSB) Başkanlığı ile protokol imzaladı. Yapılan protokole göre VASKİ, şimdiye kadar devri alınmayan OSB su şebekesinin devrin

VAN 9.04.2018 12:36:30 0
Van OSB’nin su işletmesi VASKİ’ye devredildi
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Yılların kangren bir sorun haline gelen OSB su giderleri ve bakım onarım işlemleri bundan sonra VASKİ'ye devredildi. Sanayiciye ciddi külfet getiren ve kendi imkânları ile su şebekesi, depo yapımı, elektrik giderleri gibi maliyetleri karşılamak zorunda kalan OSB'deki işletmeler bu yükten kurtarılmış oldu.

   VASKİ Genel Müdürlüğünde Genel Müdür Ali Tekataş ile OSB Başkanı Mehmet Aslan tarafından imzalanan  protokol ile OSB'de ki su işlemlerinin tümü VASKİ tarafından yürütülecek.

   VASKİ, bu konuda hiç bir karşılık beklemeden OSB'de bulunan depoları, terfi merkezlerini devralarak, sanayicinin yıllardır uğraştığı sorunu ortadan kaldırdı.

 

   TEKATAŞ: SIKINTILARI EN AZA İNDİRMEK İÇİN ÇALIŞIYORUZ

    Protokol imza töreninde konuşan VASKİ Genel Müdürü Ali Tekataş, “Bu sorun yılların çözülemeyen sorunuydu. Biz Van'da sıkıntıları en aza indirmek için uğraşan bir kurumuz, bize iletilen sorunları geciktirmeden anında çözüm yolları bularak, sıkıntıları gidermeye çalışıyoruz" diyerek, OSB'de de bu sıkınıtıyı duyunca çözümü için start verdik. Sanayicimize destek vererek, yılların sorununu bir protokol imzalayarak çözdük. Artık OSB su meselesi VASKİ'den sorulur. Bundan sonra sanayicimiz üretsin, ekonomiye katkı sunsun diye biz de üzerinde ki bu yükü kaldırdık. Yıllardır içmesuyu konusunda kendi kaderine terkedilip su verilmeyen Van OSB’ ne imzaladığımız protokolle olması gerektiği şekilde İçme suyu hizmetini VASKİ olarak biz vermeye başladık. Bu projeyle aynı zamanda yıllardır su sıkıntısı çeken BARDAKÇI mahallemizin ve yaklaşık 400 adet TOKİ konutumuzun da ihtiyacı giderilecek inşallah. Bu konuda bizlere destek olan OSB başkanımız Sayın Mehmet Aslan beye ve yönetimine teşekkür ediyo Hayırlı olsun “ şeklinde konuştu.

   Van OSB Başkanı Mehmet Aslan ise bu olumlu yaklaşımından dolayı VASKİ Genel Müdürü Ali Tekataş'a teşekkür ettiğini belirterek, “Protokol ile yıllarca OSB’de büyük külfet getiren terfi su hatları, arıza ve bakımları su pompaları masrafları, elektrik giderleri,  işçi maaş ve giderleri, VASKİ Genel Müdürlüğü tarafından karşılanacaktır. Bu sanayicimiz için büyük bir müjdedir. Teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.