Van OSB Yönetim Kurulu Başkanı Aslan: "Şimdiye kadar biz üniversiteyi, üniversite de bizi beklemiş!"

Van Organize Sanayi Bölgesi (Van OSB) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aslan, Van’daki üniversite-sanayi işbirliklerinin önemine dikkat çekerek, “Herkes iyi niyetli, ama şu ana kadar olan şu olmuş; biz üniversiteyi beklemişiz, üniversite de

VAN 13.02.2019 13:48:35 0
Van OSB Yönetim Kurulu Başkanı Aslan: "Şimdiye kadar biz üniversiteyi, üniversite de bizi beklemiş!"
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van’da bir süre önce başlatılan ve Türkiye’de model haline gelen üniversite-sanayi işbirliği çerçevesinde önceki gün, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (Van YYÜ) Teknoloji Transfer Ofisi’nin organizesinde, Van OSB’nin ev sahipliğinde, Van’daki inşaat sektörüne ilişkin bir toplantı gerçekleştirildi.

Toplantıya, Van YYÜ, Van YYÜ Teknokent A.Ş., Van YYÜ Teknoloji Transfer Ofisi, Van OSB, Van Bilim Sanayi Teknoloji İl Müdürlüğü, Van YYÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü akademisyenleri, Van Genç İşadamları Derneği (VANGİAD) ile inşaat sektörü temsilcileri katıldı. 

“VERİMLİ BİR TOPLANTI OLDU”

Toplantı ile ilgili olarak gazetemize açıklamada bulunan Van OSB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aslan, toplantının verimli geçtiğini söyledi.

Sektörün sorunlarını masaya yatırdıklarını belirten Aslan, “Van’daki inşaat sektörünün sorunları ve çözüm önerileri konuşuldu. Toplantı çok verimli geçti. Herkes dobra dobra görüşlerini dile getirdi, eleştirilerini yaptı.” dedi.

“BİRBİRİMİZİ BEKLEMİŞİZ!”

Yaptıkları karşılıklı eleştirilerde bir sonuca vardıklarını ifade eden Aslan, şöyle devam etti:

“Mesela biz üniversite hocalarını eleştirdik, gelip gitmediklerini, ilgilenmediklerini söyledik. ‘İnşaat sektöründe faaliyet gösteren firmalarımızın nerde olduğunu bile bilmiyorsunuz, uzak duruyorsunuz’ diye yakındık. Onlar da, ‘gelin, kapımızı çalın, bizi rahatsız edin!’ dediler. Herkes iyi niyetli, ama şuana kadar olan şu olmuş; biz üniversiteyi beklemişiz, üniversite de bizi beklemiş. Biz de kararlaştırdık, artık bundan sonra kimse kimseyi beklemesin, biz de onların kapısını çalalım, onlar da bizim kapımızı çalsınlar.”

“EKSİKLERİ GİDERECEĞİZ”

Toplantıya bazı inşaat sektöründe iş yapan firmaların davet edilmediğini, bu nedenle yakınmalar olduğunu belirten Aslan, “Katılımcılar inşaat sektöründe faaliyet gösteren firmalardı. Teknoloji Transfer Ofisi bu işi organize ediyordu, biz yapmıyorduk, şehrin içindeki firmaları davet etmemişlerdi. Yakınan arkadaşlarımız oldu. Koordinasyonda küçük bir problem olmuş. Bunu da inşallah çözeceğiz.” diye konuştu.

“TÜRKİYE’DE MODEL OLDUK” 

Üniversite-sanayi işbirliği çerçevesindeki sektörel toplantıları uzun süre önce başlattıklarını ve Van’ın Türkiye için model olduğunu söyleyen Aslan, yapılan ve yapılacak olan sektörel toplantıları için de şu bilgileri aktardı:

“Bizim üniversite-sanayi işbirliğimiz, şu anda Türkiye’de model oldu. Hükümet bir karar aldı, artık üniversite-sanayi işbirlikleri Türkiye genelinde yaygınlaştı. Biz bu sektörel toplantıları yapıyoruz zaten. Bu üçüncü toplantımız. Önce gıdada yaptık, sonra kimyada yaptık, bu da inşaat sektörü… Bundan sonra da mobilyada, turizmde böyle sektör zincirini takip ederek, bu tür toplantıları gerçekleştireceğiz. Bundan sonra yapacağımız toplantı tarihlerini de yine Teknoloji Transfer Ofisi ile birlikte belirleyeceğiz.”

Özel Haber: Adil HARMANCI

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi

Van OSB Yönetim Kurulu Başkanı Aslan: