VAN ÖNCELİKLİ SIRADA BULUNUYOR

AK Parti'nin tek başına iktidarını kaybetmesine neden olan oy kayıpların faturası il yönetimlerine kesildi.

VAN 27.12.2015 22:16:48 0
VAN ÖNCELİKLİ SIRADA BULUNUYOR
Tarih: 01.01.0001 00:00
 AK Parti 7 Haziran 2015 Genel Seçimleri'nde oy kaybettiği illerin yönetimlerinde değişikliğe gideceğini bildirdiği söylendi.


AK Parti yönetimi, 14 il başkanını ve il yönetini görevden almaya hazırlanıyor. İnternethaber'e konuşan AK Partili yetkililer, görevden almalara ilişkin tebliğlerin pazartesi günü başlayacağını belirtti.



İLK SIRADA İZMİR

Görevden alınması planlanan ilk yönetimlerinin başında İzmir teşkilatı geliyor. İzmir'deki yüzde 10'luk oy kaybı sonrası AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican ve yönetiminin görevden alınacağı ileri sürüldü.



izmir genel seçim sonuçları ak parti oy oranı.jpg

 

VAN ÖNCELİKLİ SIRADA BULUNUYOR

İzmir'den sonra görevden alınacak il yönetimlerinin başında Van İl Yönetimi geliyor.  AK Parti 7 Haziran seçimlerinde Van'da yüzde 20,  oranında oy kaybı yaşamıştı. 2011 seçimlerinde 4 vekil çıkardığı Van'dan AK Parti bu kez  sadece 1 milletvekili meclise gönderebilmişti.

 

1 Kasımda ise kısa zamanda yapılan çalışmalarda ancak 2 vekil gönderebilmişti. seçimlerden sonra il yönetimdeki çalkalanmalar ve istifalar konuşulmaya başlansada şuana kadar her gangi bir istifa gerçekleşmedi. Taki İnternethaber'e konuşan AK Partili yetkililerin verdiği bilgilere kadar. İşte bundan sonra süpürme işlemi için düğmeya basıldı. ilk İzmir daha sonra van ve ığdır sırda bulunuyor denildi.



ekran-resmi-2015-06-24-16.28.22.png

 




Kaynak: internethaber