Van Müzesi uzmanlarına yönelik eğitim çalışmaları başlatıldı

Van Müzesi ile İstanbul Üniversitesi işbirliğinde kurum içi eğitim çalışmaları başladı. Van Müzesi Müdürü Erol Uslu, İstanbul’da gerçekleştirilen ve ilki tamamlanan eğitimlerin 2022 yılında da süreceğini söyledi.

VAN 2.12.2021 15:11:43 0
Van Müzesi uzmanlarına yönelik eğitim çalışmaları başlatıldı
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van Müzesi ile İstanbul Üniversitesi ortaklığı ile Kasım ayında müze uzmanlarına yönelik olarak 3 aşamalı eğitim çalışması gerçekleştirildi. 
İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi’nde gerçekleştirilen eğitim çalışmasının ilk etabı tamamlandı.

EĞİTİMİN HEDEFİ

Düzenlenen eğitimlerle ilgili bilgi veren Van Müzesi Müdürü Erol Uslu, “Eğitimler, arkeolojide disiplinler arası çalışmaların yaygınlaşmasını ve üniversite ile müzelerin işbirliğini hedefliyor. Üç aşamalı bir eğitimdir. Van Müzesi ile İstanbul Üniversitesi Pilot İşbirliği Eğitim Projesi kapsamında 22-24 Kasım 2021 tarihlerinde İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi’nde düzenlenen eğitimlerin ilk aşaması, üç günlük eğitim programıyla başarıyla tamamlandı.” dedi.

EĞİTİMLERİN İÇERİĞİ

Alanında uzman öğretim üyeleri tarafından arkeoloji ile bağlantılı çeşitli konuların müze uzmanlarına aktarıldığını ifade eden Uslu, şunları söyledi:
“İstanbul Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi ve Marmara Üniversitesi’nden alanında uzman öğretim üyeleri, üç gün boyunca müzemiz uzmanlarına Coğrafya, Dendrokronoloji, İklim, Modelleme, Filoloji, Antropoloji konusunda bilgiler aktardı. Uzaktan algılama ve veri işleme gibi arkeoloji ile bağlantılı pek çok konuda bilgi ve deneyimlerini paylaştı.”

2022’DE DEVAM EDECEK

Müze uzmanlarına yönelik eğitimlerin hem müzecilik çalışmaları hem de üniversite ile işbirliği konusunda önemli olduğunu ifade eden Van Müzesi Müdürü Erol Uslu, söz konusu eğitimlerin 2022 yılında da süreceğini kaydetti.  
Özel Haber: Adil HARMANCI