Van Müzesi Müdürü Uslu: 'Turizm alanları ilgi odağı haline geldi'

Van Müzesi Müdürü Erol Uslu, Van’da bazı turistik yerlerin kapalı olduğuna ilişkin sosyal medyada yer alan haberlere dikkat çekerek, Van’da ziyarete kapalı yer bulunmadığını, ildeki turistik alanların hızla ilgi odağı haline geldiği

VAN 19.06.2021 21:09:50 0
Van Müzesi Müdürü Uslu: 'Turizm alanları ilgi odağı haline geldi'
Tarih: 01.01.0001 00:00

1 Haziran’da kısıtlamaların büyük oranda kaldırılmasıyla birlikte birçok alanda olduğu gibi turizm alanında da hareketlenme başladı.
Kısıtlamaların yumuşatılmasıyla birlikte Van’a yönelik kültür turları için rezervasyonlarda da ciddi bir artış oldu.
Van’a gelen yerli turistler, kentin tarihi ve ören yerlerini gruplar halinde ziyaret ediyor.

“KAPALI YER YOK”

Van’da turizm alanında hareketlenme yaşanırken, bazı turistik alanların ziyaretlere kapalı olduğu şeklinde sosyal medyada haberler de yer alabiliyor.
Yetkililer ise, bu haberlerin doğruluk payının olmadığını söylüyor.
Konuya açıklık getiren Van Müzesi Müdürü Erol Uslu, kapalı olduğu iddia edilen yerlerin açık olduğunu belirterek, “Van Müzesi, Van Kalesi Örenyeri ile Akdamar Anıt Müzesi sabah 08.00'de ziyarete açılmakta, akşam 19.00'da ziyarete kapatılmaktadır. Ziyarete kapalı olmaları söz konusu değildir” dedi.

“İLGİ ODAĞI OLDU”
1 Haziran’da alınan kararların ardından turizmde bir hareketlenme görüldüğünü, bunun Van’daki turistik alanlara yansıdığını ifade eden Uslu, “Pandemi kısıtlamalarının ardından 1 Haziran sonrası turizmin hareketlendiği görülmektedir. Bu kapsamda ilimizde yer alan kültür ve turizm alanlarında büyük bir canlanma var. Bu alanların hızla ilgi odağı haline geldiği görülmektedir.” diye konuştu.

“İLGİNİN ARTACAĞINI DÜŞÜNMEKTEYİZ”
Müze ve ören yerlerine yönelik ilginin bundan böyle daha da artacağına inandıklarını ifade eden Uslu, şunları kaydetti:
“Önümüzdeki günlerde ülkemizde olduğu gibi ilimizde de Müze ve ören yerlerine olan ilginin artacağını düşünmekteyiz. Çünkü son günlerde Van Müzesi, Van Kalesi Ören Yeri ile Akdamar Anıt Müzesinin ziyaretçi sayısı hızla artmaktadır.”


Özel Haber: Adil HARMANCI

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi