Van Muradiye şelalesi şahlandı

Kar sularıyla beslenen Van’ın doğal güzelliklerinden olan Muradiye Şelalesi, ziyaretçi akınına uğruyor.

VAN 11.04.2019 18:58:16 0
Van Muradiye şelalesi şahlandı
Tarih: 01.01.0001 00:00

Kar sularıyla beslenen Van’ın doğal güzelliklerinden olan Muradiye Şelalesi, ziyaretçi akınına uğruyor.

Karların erimesiyle debisi yükselen Van’ın doğal harikası olan Muradiye Şelalesi, adeta ziyaretçi akınına uğruyor. Her mevsimde ayrı bir güzelliği barındıran şelale, gelen ziyaretçileri kendine hayran bırakıyor.

ŞİMDİ ÇOK DAHA İYİ KONUMDA
Daha yapımı devam eden çevre düzenlemesiyle iyi bir görünüme kavuşan Muradiye Şelalesi, restoran, kafe ve dinlenme tesislerinin hayata geçmesiyle modern bir çekim merkezine kavuşacak. Çevre düzenlemesinin bitmesiyle şelale, bölgeye ekonomik canlılık getirmesi bekleniliyor.

ZİYARETÇİ VE BÖLGE HALKININ BEKLENTİSİ
Muradiye Şelalesi’nin daha önce Allaha emanet aktığını söyleyen bölge sakinleri, Van’ın bu doğal güzelliğini Van ve bölgeye hem ekonomik hem de sosyal bir değer katacak şekilde düzenlemesini istiyor. Şelale ile ilgili beklentilerini söyleyen ziyaretçiler, şelale etrafında bir balık restoranı olmasını istiyor.

ADINI IV. MURAT'TAN ALIYOR
Bendimahi Çayı üzerinde yılın belirli zamanında daha gör akan şelale, adını Bağdat seferine çıkan Sultan IV. Murat'tan alır. 18 metreden akan şelale, çevresinde oluşan bitki örtüsüyle ziyaretçileri bekliyor.

Kaynak: Van Postası Gazetesi