Van Milletvekili Gülşen Orhan'dan BDP'ye Eleştiri

Gülşen Orhan BDP'nin 15 şubat 2014 tarihinde Bahçesaray'da yaptığı miting üzerine bir basın açıklaması yaptı. İşte O açıklama:

VAN 19.02.2014 13:08:09 0
Van Milletvekili Gülşen Orhan
Tarih: 01.01.0001 00:00
15.02.2014 tarihinde BDP nin Bahçesaray İlçemizde yapmış olduğu mitingde yapılan, ailem ve şahsıma yönelik akıl dışı, hayal ürünü ve tamamen iftiralardan ibaret konuşmalar üzerine açıklama yapmak gereği hissettim.



Belli ki birileri Müküsteki huzur ortamını içine sindirememiş ki ilçemiz sakinleri arasında bir fitne ateşi yakmaya çalışıyor. Söz konusu mitingde konuşmacıların dile getirdikleri, tamamı nefret söylemlerleri ve iftiralardan ibaret sözler yetmiyormuş gibi, Bahçesaray'da uzun zamandır bahsi edilmeyen husumetleri tekrar canladırmağa yönelik olarak uyuyan bir kan davasının taraflarından birini platforma çıkararak diğer tarafa meydan okutmuşlardır.



Bahçesaray'da geçmişte bırakılmağa çalışılan düşmanlıkları, kan davalarını kaşıyarak yeniden hortlatmağa çalışmanın BDP'ye ne kazandıracağını bütün ilçe sakinleri gibi ben de merak ediyorum. Ülke sathında akmayan, durmuş olan kardeş kanını Bahçesaray gibi küçük bir İlçemizde yeniden başlatmak, bunun için fitne tohumları ekmek BDP siyasetine yerel seçimlerde nasıl bir katkı sağlayacaktır?



Bir ilçeye gidip miting düzenlemenin manası nedir? Orada projelerin anlatılması, yapılmamış olanları yapmayı vaad etmek, kendinin neden tercih edilmesi gerektiğiyle ilgili seçmenlere mesaj vermek midir, yoksa gittiği her yerde oranın hassas mevzularını, susmuş kan davalarını kaşıyıp yeni kanlar akıtmağa çalışmak mıdır? Demokrasiyi, kardeşliği, barışı dillerine sakız yapmış bir partinin Bahçesaray'da kan davalıları miting platformuna çıkarıp, bir birilerine meydan okutmaktan başka bir mesajı yok mudur Bahçesaraylıya?



Bahçesaraylıları bu tür fesatlıklardan uzak tutacak olan sağ duyularıdır. Nispeten küçük de olsa kadim bir belde olan Müküs'ün insanı fesada fesat, fitneye fitne demeği elbette ki bilir. Dostun kim olduğunu, insanlığın gereklerinin ne olduğunu da yine söyledikleri sözlerin mahiyetini tartamayanlardan çok daha iyi bilir.


İnsanlar arasındaki düşmanlıkları, kan davalarını kaşıyan bu güruhu telin ediyor, her kesi akla davet ediyorum.