Van Milletvekili Gülaçar; 32 tane ev yıkıldı, 900 hayvanda telef oldu

60’dan fazla selin meydana geldiği Van’ın Başkale ilçesinde yaralar sarılmaya devam ediliyor. AK Parti Van Milletvekili Osman Nuri Gülaçar selin meydana geldiği Esenyamaç mahallesinde incelemelerde bulundu.

VAN 10.08.2021 10:24:44 0
Van Milletvekili Gülaçar; 32 tane ev yıkıldı, 900 hayvanda telef oldu
Tarih: 01.01.0001 00:00

VANGÖLÜ TV ÖZEL

Batıda olan orman yangınları doğuda ise sel felaketi yaşanıyor herkese çok geçmiş olsun diyen Gülaçar, “Milletçe çok üzgünüz bizi teselli eden tek şey can kaybının olmamasıdır. Esenyamaç mahallesi Başkale’nin en büyük mahallesidir. 2500 yakın bir nüfusa sahiptir. Yaklaşık 32 tane evimiz yıkılmış veya ağır hasarlı durumda, 900 yakın hayvanda telef oldu” dedi.

“ONLARIN ACILARINI KENDİ ACIIMIZ OLARAK BİLİYORUZ”
Esenyamaç Mahallesinde sel oluşmadan önce Gedikbaşı, Yumrutepe, Yavuzlar, Terazim‘ deki bölgelerde olduğunu söyleyen Gülaçar, “İkici gün sel Esenyamaç’a vurduğunda biz yine gece saat 1’de hem iş makinalarıyla hem diğer ekipmanlarla buradaki çalışmalara yardımcı olduk. Yapılması gereken ne varsa yapmaya gayret ettik. Bunun dışında Çaldıran‘da Osmanlı köyü Özalp’ta Balçıklı köyü, Muradiye’de Topuzlu ve yanındaki diğer köyleri de ziyarete gittik. Bir vekilimiz Gürpınar’ın Topsakal köyüne gitti. İlk günden bu yana sahada milletimizle birlik ve beraberlik içinde acılarına ortak olmaya çalışıyoruz. Onların acılarını kendi acılarımız olarak biliyoruz” Şeklinde konuştu.

“GENÇLERİMİZE, ÖĞRENCİLERİMİZE YOĞUNLAŞMAYA ÇALIŞACAĞIZ”
Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) ekiplerinin gerekli çalışmaları yaptığını ifade eden Gülaçar, “Selde zarar gören evlerin çetelesini tuttuk. Şimdiye kadar sıcak yemek dağıtımı yapıldı. Çadırlar kurularak aileler oralara yerleştirildi. Selin yaralarını sarma adına en yakın zamanda bir daha selin vuramayacağı bir yerde konut yapma çalışmaları yapılacak. Telef olan hayvanların tamamını Tarım Bakanlığı tarafından karşılanmış olacak. Eşyaları zarar gören vatandaşlara ise Defterdarlık para yardımı yapacak. Burada vatandaşlarımızın ne eksiği ne zararı varsa tamamını karşılama noktasında burada olacağız. Biz AK Parti camiası olarak üniversitede okuyan öğrencilerimize burs desteği vermeye gayret edeceğiz. Gençlerimize, öğrencilerimize yoğunlaşmaya çalışacağız ”dedi.

“FELAKETİN İZLERİ ÇOK CİDDİ ANLAMDA SİLİNMEYE”
Vekil Gülaçar konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi;
“Selin yaşandığı ilk günden bu yana devletimizle, partimizle hep buralarda olduk. Ben Esenyamaç’a ilk geldiğim gece buralar çok korkunç ve felaket haldeydi. Şimdi çok şükür o felaketin izleri çok ciddi anlamda silinmeye başlanmış. Belki on binlerce ton moloz yığınları kaldırılmış, başka bir tarafa aktarılmış, yol kullanılabilir bir hale gelmiş, kısa zaman için de güzel işler yapılmış. Bu köye benim beşinci gelişimdir. Elimizden geldiği sürece halkımıza devletimizin yanlarında olduğunu his ettirecek şekilde sıcak bir iletişim halinde olacağız ve bunu güzel bir şekilde sonuçlandıracağız”.

Kaynak: Vangölü TV