Van merkez çöplüğüne çözüm geliyor

Van-Özalp yolu üzerinde bulunan ve yıllardır Bostaniçi Mahallesi sakinlerinin tepkisine rağmen çözülemeyen şehir çöplüğü alanında ıslah çalışması yapılarak elektrik üretimi planlanıyor.

VAN 1.07.2015 12:35:51 0
Van merkez çöplüğüne çözüm geliyor
Tarih: 01.01.0001 00:00
 

Van Mahalli İdareleri Sürdürülebilir Çevre Yönetim Birliği (VANÇEB) 2015 olağan meclis toplantısında, Van şehir çöplüğü olarak kullanılan alanın ıslah edilerek elektrik enerjisinin sağlanacağı bir merkez haline getirilmesi kararı aldı.

2015 yılı içerisinde yapılacak olan çalışmaların ele alındığı toplantıda VANÇEB önemli bir karara imza atarak Özalp yolu üzerinde bulunan ve sık sık kötü kokulardan dolayı şikâyet konusu olan alanda ıslah çalışması yapılacağını duyurdu. 

Bu arada mevcut alanın rehabilitasyonunu yapmak ve elektrik enerjisi üretmek için çeşitli firmalarla görüşüldüğü ve saha için de iki ayrı firmanın büyük ilgi gösterdiği bilgisine de yer verildi.

Bostaniçi Mahallesi sakinleri, yaklaşık olarak 10 yıldır devam eden sorunun kendilerini hem sağlık açısından hem de mahallenin yaşanabilirliği noktasında olumsuz yönde etkilediğini ifade etmiş ve sorunun bir an önce çözülmesi noktasında yetkilileri göreve davet etmişti.