Van, 'marka'yı tartışacak

Daha önce 15 Mart tarihinde yapılacağı duyrulan 'Van Şehrinde Yaşayanların Van Markasına ve Kimliğine Bakış Açıları' konulu panel, Shopping Fest dolayısıyla 28 Mart 2017 tarihine ertelendi. Düzenlenecek olan panelde; daha önce hazırlana

VAN 16.03.2017 21:41:03 0
Van,
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Konuya ilişkin açıklama yapan YYÜ Fen Fakültesi İstatistik Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr.Sanem Şehribanoğlu, “Yüzüncü Yıl Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinatörlüğü tarafından desteklenen 'Van Şehrinin Marka Kimliği ve Marka İmajının Belirlenmesi' başlıklı proje ile şehrin markasının temel iki öğesi olan şehrin marka imajı ve marka kimliğinin belirlenmesi amaçlanmıştır. Proje kapsamında şehirde yaşayanların Van’ın imajı ve kimliğine ilişkin algıları değerlendirilerek 'şehrin markasının ne olması gerektiği' yönünde görüşleri ele alınmıştır. Bu projenin sonuçlarının ortaya konarak tartışılacağı panelde marka, marka kimliği, marka imajı kavramları ele alınarak marka kent nedir? Marka kent olmanın sosyo-ekonomik etkileri nedir? Van Marka kent olabilir mi sorularına cevap aranacaktır.” dedi.

“PANELDE, 'VAN MARKA KENT OLUR MU?' SORUSUNA YANIT ARANACAK”

Proje hakkında bilgiler de veren Öğretim Üyesi Şehribanoğlu; “Bu proje kapsamında yüz yüze görüşme tekniğinin yanı sıra üniversitemizin online anket hizmetinden de (http://anket.yyu.edu.tr) yararlanılmaya çalışılmıştır ve hala anketi doldurmak isteyenler için anketler devam etmektedir. Van il sınırları içerisinde 14 belediyede (İpekyolu, Erciş,Tuşba, Edremit, Özalp, Çaldıran, Başkale, Muradiye, Gürpınar, Gevaş, Saray, Çatak,Bahçesaray) gerçekleştirilen bu çalışmada toplamda 1634 kişi ile görüşülmüştür. Ankete katılanlardan % 55’i erkek , %45'i kadındır. Genel demografik bilgilerin yanı sıra çalışmada ankete katılanları en şaşırtan sorular arasında 'Van, bir insan olsaydı cinsiyeti ne olurdu' sorusunun yanı sıra 'Van bir insan olsaydı, nasıl bir kişiliğe sahip olurdu?', 'Gelecek on yılda Van'da yaşamayı düşünür müsünüz?' , 'Van’ın diğer şehirlere göre avantajları ve dezavantajları neler olurdu' vb. sorulara alınan cevapların dışında 'Sizce Van dışarıya hangi özelliği ile tanıtılmalıdır' sorularına cevaplar aranmıştır. Ayrıca Şehrin kişilik özelliği, soyut imajı hakkında da sorular sorularak Van'da yaşamakta olan, kendini Vanlı olarak tanımlayan ya da Van'da faklı nedenler ile (görev icabı, eğitim hayatı, eş durumu vb) yaşamakta olan vatandaşlarımız ile görüşülerek Van’ın imajı ve kimliğine ilişkin algıları değerlendirilmeye çalışılmıştır. Bu projenin sonuçlarının ortaya konarak tartışılacağı panelde marka, marka kimliği, marka imajı kavramları ele alınarak marka kent nedir? Marka kent olmanın sosyo-ekonomik etkileri nedir? Van Marka kent olabilir mi sorularına cevap aranacaktır.”

28 Mart 2017 tarihinde Van Ticaret ve Sanayi Odası'nda düzenlenecek olan panelde konuşacak olan panelistler de şu şekilde belirlendi;

PANELİSTLER;

Necdet TAKVA -VANTSO Başkanı

Prof.Dr. Reha SAYDAN - YYÜ İİBF Dekanı

Doç.Dr. Faruk ALAEDDİNOĞLU - YYÜ TOİYO Müdürü

Doç.Dr. Menaf TURAN - YYÜ İİBF Kamu Yönetim Bölüm Başkanı

Panelde, proje sunumunu ise Yrd.Doç.Dr.Sanem Şehribanoğlu, Yrd.Doç.Dr.Emine Cihangir ve Arş.Gör. Fuat Levendoğlu yapacaklar.

Panelin düzenleme kurulu ise aşağıdaki gibi açıklandı;

Yrd.Doç.Dr.Sanem ŞEHRİBANOĞLU - Fen Fak. İstatistik Bölümü

Prof.Dr. Reha SAYDAN - İİBF Dekan

Yrd.Doç.Dr.Emine CİHANGİR - TOİYO Müdür Yrd. Arş.Gör.

Fuat LEVENDOĞLU - Edebiyat Fak. Antropoloji Bölümü.

/ Haber: Umut TARHAN

Kaynak / Editör: Prestij Haber Merkezi - Umut Tarhan