Van'lı anneler çocuklarını PKK'dan istedi: Vanlı gazeteciler destek verdi:HDP'liler taşkınlık çıkartarak valiliğe yürüdü!

Evlatlarını PKK terör örgütünden kurtarmak isteyen Van'lı anneler, HDP Van İl Binası önünde buluştu. Emniyet güçlerinin anneleri korumak için aldıkları güvenlik önlemlerini bahane eden PKK sevici HDP'lilerse taşkınlık çık

VAN 5.03.2021 21:32:18 0
Van'lı anneler çocuklarını PKK'dan istedi: Vanlı gazeteciler destek verdi:HDP'liler taşkınlık çıkartarak valiliğe yürüdü!
Tarih: 01.01.0001 00:00

Evlatlarını PKK terör örgütünden isteyen gözü yaşlı anneler, HDP Van il binası önünde buluştu. Emniyet güçleri onların güvenliğini sağlamak için HDP il binasının bulunduğu caddenin giriş ve çıkışlarını kapattı. Alınan önlemi bahane eden HDP'liler ise bazı milletvekillerinin binada kaldıklarını öne sürerek ailelerin eylem yaptığı alana geçmek istedi. Polis engelini aşamayan grup, beraberinde HDP Van milletvekilleri Murat Sarısaç ve Muazzez Orhan ile birlikte Van Valiliği önüne yürüdü. Emniyet güçlerinin 'dağılın' uyarılarına aldırış etmeyen gruptakiler taşkınlık çıkarttı.

Vanlı gazeteciler, Vangölü Gazeteciler Cemiyeti (VGC) öncülüğünde annelerin eylemine katılarak destek verdi.

Muhalif medya acılı annelerin orada olduğunu sakladı

Yaşananlar malum medyada da yer buldu. Duvar, Birgün, T24 ve türevleri olayı; 'HDP Van İl Binası'na polis ablukası' şeklinde servis etti. Söz konusu haber yayın organları HDP'lilerin eylemini anlatırken, söz konusu güvenlik önleminin gözü yaşlı Van'lı anneleri korumak için alındığından ise bahsetmedi.

Anadolu Ajansına konuşan Van'lı anneler, şunları söyledi:

Atiye Dayan: Bir anne olarak rica ediyorum. Evlatlarımıza kavuşmamızı sağlasınlar. 6 senedir evladıma kavuşmak için çaba gösteriyorum. Bu yılanların elinden çocuklarımızı kurtarsınlar. Onların eli kalem tutmalı, silah değil.

Nazlı Sancar: Çocuklarımızın acısının son bulmasını istiyoruz. Asker, polis hepsi bizim evlatlarımız. Çocuklarımıza kavuşmak istiyoruz. Kızımın elinden kalemini alıp silah verdiler. Şeyma, kızım, senin dönmeni bekliyorum. Gel devletine teslim ol. Bütün Türkiye sesimizi duysun bize yardımcı olsun.

İŞTE VAN GÖLÜ GAZETECİLER CEMİYETİNİN AÇIKLAMASI....

 Ziyaret kapsamında açıklamalarda bulunan Vangölü Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Fatih Sevinç, önce Tatvan'daki helikopter kazasına değinerek, "Tatvan’da kırıma uğrayarak düşen helikopterde şehit olan 11 askerimize Allah’tan rahmet yaralılarımıza da şifa diliyoruz" ifadelerini kullandı.
 Sevinç açıklamasının devamında, "Malumunuz Diyarbakır’da yaklaşık 550 gündür, terör örgütü PKK’nın kandırıp kaçırdığı çocuklarına yeniden kavuşmak isteyen anneler evlat nöbeti tutuyor. Yüreği acılı bu annelerimiz yıllardır çocuklarına yeniden kavuşmak için gözyaşı döküyor. Kimi anneler nöbetleri sonucunda evlatlarına kavuşurken, kimisi ise hala aynı hasretle evlatlarına kavuşmayı bekliyor. Van annelerinin umut nöbeti geçen hafta başladı. Gözü yaşlı annelerimiz burada PKK terör örgütüne karşı bir duruş sergileyip evlatlarını evlerine dönmeye davet ediyor. Bu çağrı Türkiye tarihinde önemli ve bir o kadar da değerli bir duruştur" dedi.

 “GENÇLERİMİZE YAKIŞAN MİLLETE HAYIRLI EVLATLAR, BAŞARILI BİREYLER OLMAKTIR”
 Söz konusu acılara yıllardır şahit olduklarını söyleyen Sevinç, "Biz Vanlı gazeteciler, onlarca yıldır örgüt eliyle bölgede yaşatılan acılara, kayıplara, gözyaşlarına şahitlik ettik. Her bir ölüm ailelerin yüreğine bir kor düşürürken bu toprakları da bir acı coğrafyasına dönüştürdü. Terör yüzünden bu topraklarda çok gözyaşı döküldü ve çok büyük kayıplar yaşandı. Analarımızın kıymetli mücadelesine bizler de ortak olarak onların yanında olduğumuzu göstermeye geldik. Devletimizin terör örgütü ile kararlılıkla mücadele ettiği süreçte bugün annelerimizin yanında olduğumuzu artık çocukların dağa değil okula gitmesi gerektiğini belirtmek, haklı mücadelelerinin yanında olduğumuz göstermek için acılı annelerimizin yanındayız. Bizler bir taraftan anaların sesi olacak, diğer taraftan bu toprakların huzura kavuşmasının mücadelesini verecek gazeteciliğimizi huzurun tesisi için kullanacağız. Bu bağlamda, geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı çağrıyı bugün biz Vanlı gazeteciler olarak buradan yenileyerek sesleniyoruz. Örgütün kandırdığı gençlerimize dönün diyoruz. Gençlerimize bundan sonraki süreçte örgüte maşa olmama çağrısından bulunuyoruz. Gençlerimize yakışan millete hayırlı evlatlar, başarılı bireyler olmaktır. Bu bölgeye, bu kente bu kadar acı yaşatan bir örgütün yanında değil, milletinin yanında olan gençlerimize rica ediyoruz: Bu acının son bulması sizlerin elinde. Bugün yanında yer aldığımız annelerimiz ağlamayı değil evlatlarına sarılmayı, onların kokusu ile uyumayı hakediyor. Bu anaların daha fazla ağlamaması için birlikte büyük bir mücadelenin  neferliğini yapalım. Gelin annelerimizin bu haklı mücadelesine destek verin. Annelik bütün siyasi görüşlerin üzerinde bir değerdir. Gelin bu çocukları el birliği ile yaşatalım. Gelin bu büyük acıya son verelim, bu hasreti bitirelim. Anneleri çocuklarına, çocukları hayatlarına kavuşturalım" ifadelerini kullandı.
 Anneler sloganlar atarak, evlatlarının biran önce bulunmasını isterken, HDP binasında bulunan bazı partilelerde annelere karşı sloganlar attı.