“Van Kutlu Doğum etkinliği coşkuyla sona erdi“

Peygamber Sevdalıları Platformu Van Şube tarafından Van Kalesi Miting Alanı'nda gerçekleştirilen Kutlu Doğum Programı büyük bir coşkuyla kutlandı.

VAN 27.04.2014 19:41:15 0
“Van Kutlu Doğum etkinliği coşkuyla sona erdi“
Tarih: 01.01.0001 00:00
Programa katılan onbinler tekbir ve salâvatlarla Hz. Muhammed (sav)’e olan özlemlerini haykırdılar.

Van’ın çeşitli ilçelerinden, farklı illerden gelen onbinlerce Peygamber sevdalısı Kale Miting alanını tıklım tıklım doldurdu.

“Programımızda herhangi bir aksaklık veya bir sorun çıkmadı”
Program sonra İlke Haber Ajansına özel açıklamalarda bulunan Peygamber Sevdalıları Platformu Van Koordinatörü Dönem Sözcüsü Recep Karabulak, “Elhamdülillah Van Kalesi’nin mekân olarak miting olarak çok büyük alana sahip olmasından dolayı insanlar toplu bir şekilde görünmeseler de yine burada büyük bir kitle toplandı. Elhamdülillah şuana kadar bir sorun sıkıntı olmadı. Program bitmesine rağmen hala insanlarımız burada bekliyorlar. Bir aşk, bir muhabbetle buna şahit oluyoruz biz burada. Her hangi bir aksaklık, her hangi bir sorun çıkmadı” dedi.

Karabulak, Peygamber aşkı ile yanan insanların meydanı doldurduğunu belirterek, “Programımız saat 13.00’de Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Mevlithanlar mevlit okudu. Ardından ilahiler söylendi. Mehmet Şenlik Hocamız burada idi. Türkçe konuşmalarını yaptı. Ardından tekrar ilahilerimiz vardı. Bölge âlimlerimizden Molla Osman Teyfur vardı. Hocamız Kürtçe konuşmalarını yaptılar. Ardından küçük bir kız çocuğu mektup okudu. Programın sonunda peygamber aşkı ile yanan sanatçı kardeşlerimiz ilahilerini okudular. Daha sonra programımızı dua ile bitirdik. Şuan İslam ümmetinin en sıcak gündemi Mısır direnişi ve verilen haksızca bir idam kararı var. Biz o sıcaklığı yaşıyoruz. O sıcaklığı ele alıyoruz. Bize düşen, Müslüman nerede zulüm görüyorsa, nerede bir hakaret bir zulüm bir işkence görüyorsa ona müdahale etmektir. Peygamber aşkı ile yandığımız için peygamberi bir duruştur, Muhammed-i bir tavırdır. O tavrımızı bu programda sergilemiş olduk” ifadelerine yer verdi.

“Peygamber aşkı ile yanıp tutuştuk”
Katılımcılardan Efrahim Kaya ise, Peygambere karşı olan özlemlerini ve aşklarını bir arada haykırdıklarını belirterek, “Böyle bir mübarek gün de peygamber aşkıyla yanıp tutuştuk. Peygambere karşı olan aşkımızı su alanda haykırdık. Bu tür programlar toplumu bir araya getiren çok güzel programlardır. Bu tür programlara daha öncede katılmıştım çok güzel geçti. Cenabı Allah bizi böyle programlarla her zaman İslam ümmetine vesile kılsın. Cenabı Allah Resul-i Ekrem’in şefaatinden bize de nail eylesin. Bizi şefaatinden mahrum eylemesin. Allah ömür boyu böyle programlara gelmemizi nasip etsin” şeklinde konuştu. (Hacı Yılmaz, Sedat Karatay-İLKHA)