‘Van Kültürü Sokağı’ Projesi onaylandı

İpekyolu Belediyesinin Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı’na (DAKA) sunduğu ‘Van Kültürü Sokağı’ projesi, ajans tarafından onaylandı.

VAN 22.12.2015 12:43:03 0
‘Van Kültürü Sokağı’ Projesi onaylandı
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Van Merkez İpekyolu Belediyesi Fen işleri Müdürlüğü ile Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü tarafında ortaklaşarak geliştirilen ‘Van Kültürü Sokağı’ projesi, Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı tarafından onaylandı.
     Yatırım ve Turizm Alt Yapısının Güçlendirilmesine Yönelik Küçük Ölçekli Alt Yapı Mali Destek Programı kapsamında onaylanan projenin amacı, Unutulmaya yüz tutmuş sınırlı sayıda geleneksel olan Van’ın kerpiç evlerinin yeniden inşa edilmesi ile eski kent dokusunun görünürlüğü oluşturularak, kentin geleceğine önemli bir kültür kazanımı sağlanmış olacak.
      Aynı zamanda Kent turizmine ciddi katkı sağlayacağı düşünülen ‘Van Kültürü Sokağı’  Geleneksel Van Evi, Mutfak Müzesi, Müzik Evi, Kahvaltı Evi, Gümüş Evi, Kilim Evi ile geleneksel kültürel argümanların hiçbirinin diğerinden bağını koparmadan birlikte yaşam sentezini ortaya koyacak.
     Van’ın geçmişte nasıl bir kent dokusuna sahip olduğunu ve dönemin gündelik yaşamının nasıl olduğunu görerek, yaşayarak, dokunarak öğrenmelerini sağlayacak.
      Gözleme dayalı pasif turizm anlayışı yerine yaşama ve katılıma dayalı aktif turizm anlayışını yerleştirmesini geliştirerek, Turistik alanlara alternatif mekanlar oluşturmak turist sayısını arttıracak ve bölge kalkınmasına katkı sağlaması hedefleniyor. Projenin açılışı yapıldıktan sonra inşa edilecek olan ‘Van Kültürü Sokağı’ ve evleri için inşa sürecinin tamamı, İpekyolu Belediye Basın Müdürlüğü tarafında kayıt altına alınarak belgesele dönüştürülecek. İnşa çalışmaları tamamlandıktan sonra 4 gün sürecek ‘Van Kültürü Sokağı’ festival etkinliği düzenlenerek açılışı yapılacak.
      Düzenlenecek festivalde, Van’ı tanıtan stantlar açılarak, Vana ait yöresel yemekler, Van Kahvaltısı, Van kilimi, Van’ın turistlik alanlarını tanıtan Fotoğraf sergisi, Eski Van Evleri için hazırlanan İnşa belgeseli, el sanatları, müzik kültürü (dengbej) dinletileriyle ‘Van Kültürü Sokağı’nın tanıtımı gerçekleştirilecek.Bölge Gazetesi Haber Merkezi