Van Kitap Fuarı kapılarını açtı

Van Büyükşehir Belediyesi ve Van Valiliği öncülüğünde organize edilen Van Kitap Fuarı’nın açılışı gerçekleştirildi. Van Kitap Fuarı’nın açılışı Organize Sanayi Bölgesi Fuar Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Açılışa

VAN 7.12.2018 18:11:13 0
Van Kitap Fuarı kapılarını açtı
Tarih: 01.01.0001 00:00
 

“DOĞUNUN EN BÜYÜK FUARI”

Fuarın açılışında konuşan Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Vekili Ülker Cem Kaplan, düzenledikleri fuarın bölgenin en büyük fuarı olduğunu söyledi.
Fuarla ilgili bilgiler de paylaşan Kaplan, şunları söyledi: 

“Belediyenin görevleri arasında hep yol, kanalizasyon, çevre yatırımları gibi faaliyetler gelir, ancak bunların dışında belediyeciliğin bir de sosyo kültürel anlamda yapması gereken görevler vardır. Son iki yıldır kayyum atamasından bu yana bu alanda ciddi çalışmalar yürütüldüğü herkesin malumudur. Bugün burada bulunmamızın sebebinden bahsetmek istiyorum. Doğu’nun en büyük kitap fuarını geçen yıl ve bu yıl yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Geçen yıl 100 yayınevi ile başladık, bu yıl 150 yayınevi ve 150’den fazla yazarla sürdürüyoruz. Ayrıca aramızda Vanlı yazar ve şairlerimiz var. Bu faaliyetimizle gençlerimize faydalı olabildiysek ne mutlu bize. Hedefimiz 24 bin öğrenciyi belediye olarak buraya hafta içi taşımaktır. Açılışta aramızda bulunduğunuz için ben bütün haziruna teşekkür ediyorum.”

 

TELEFON-TELEVİZYON MÜPTELALIĞI

Daha sonra konuşan AK Parti Van Milletvekili Abdulahat Arvas, gençlerin daha çok televizyon izlemeyi ve telefonla ilgilenmeyi tercih ettiğini söyledi.

Bu alışkanlığın kırılması için okumanın özendirilmesi gerektiğini belirten Arvas, “Herkes bu konuda üzerine düşeni yapmalıdır. Fuarın bu anlamda rolü önemlidir. Kitap fuarımızın Van’ımıza hayırlı olmasını diliyorum.” diye konuştu.  

 

“OKUMA ALIŞKANLIĞI DÜŞÜK”

Vali Vekili ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Sinan Aslan da, okumayla ilgili yapılan araştırmalara dikkat çekti.
Okuma alışkanlığının çok düşük olduğunu ifade eden Aslan, şöyle dedi:

“Doğu Anadolu’nun en büyük kitap fuarının açılışında bulunuyoruz. Böyle bir güzel organizasyon beni gerçekten onurlandırdı. Emeği geçen tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Bu sene geçen senenin çok üzerinde okur hedefliyoruz. Ülkemizde ve ilimizde özellikle gençlerin, çocukların kitap okuma alışkanlığının ne kadar düşük olduğu hepimizin malumu. Hem TÜİK verilerinde hem diğer araştırmalarda bir gerçek maalesef.”

 

“ROL MODEL OLMAK GEREKİYOR”

Okuma alışkanlığını yükseltmek için gençlere, çocuklara rol model olmak gerektiğine işaret eden Aslan, şunları kaydetti:

“Bunda en büyük sorun, esasında küçükken bizim çocuklarımıza, öğrencilerimize yeterince okuma alışkanlığı aşılayamamamızdır. Bu konuda rol model olmamız gerekirken, ya televizyonun karşısına geçiyoruz, ya da cep telefonlarıyla uğraşıyoruz. Çocuklarımız bizzat bizi kitap okurken görmezlerse bunu maalesef düzeltemeyiz. Van İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak Van Okuyor kampanyası başlattık. İnsanlar 20 dakikada kitap okusunlar dedik. Arkadaşlarımız belediyecilik hizmetlerinde kültürel faaliyetlerin yerini güzel izah ettiler. İnşallah bundan sonra da fuarlarımız devam edecek. Ben bu duygu ve düşüncelerle katılım sağlayan ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” 

Yapılan konuşmaların ardından protokol fuarın kurdelesini kesti ve fuar alanını gezdi.

Fuar 16 Aralık tarihine kadar açık olacak. 
Haber: Adil HARMANCI

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi

Van Kitap Fuarı kapılarını açtı