Van Kamu Hastaneleri Birliği'nden ADS ve STK'lara ziyaret

Van İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterinin de aralarında bulunduğu bir heyet Ağız Diş Sağlığı merkezi, Van Bedensel Engelliler Derneği Spor Kulübü ve Altı Nokta Körler Derneğini ziyareti ziyaret etti.

VAN 17.09.2015 12:41:04 0
Van Kamu Hastaneleri Birliği
Tarih: 01.01.0001 00:00
Van İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Opr. Dr. Özcan Öktem'in de aralarında bulunduğu bir heyet Ağız Diş Sağlığı merkezi, Bedensel Engelliler Derneği Spor Kulübü ve Altı Nokta Körler Derneğini ziyareti ziyaret etti.

Ziyaretlerde Van İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Özcan Öktem, Baştabip Dr. Mehmet Aktaş, İdari ve Mali Hizmetler Müdürü Kemal Bingölbali, Sağlık Bakım Hizmetler Müdür Zeynalabidin Kuşak hazır bulundu.

İlk olarak Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nde yeni açılan üniteleri gezen heyet, üniteler hakkında bilgi aldı.

“Van'da 32 tane yeni diş ünitesi açıldı”

Ziyarette konuşan Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Özcan Öktem, Van'da 32 tane yeni diş ünitesi açıldığını belirterek, “25'i Yeni Hizmet Binasına taşınan Van Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinde,  5'i Erciş Devlet hastanesinde, 2'si de Özalp Devlet hastanesinde olmak üzere kurulan 32 yeni diş ünitesi hizmet vermeye başlamıştır.  Ayrıca bu hizmetlere ek olarak randevu günlerimizin kısaltılması ve daha kaliteli hizmet sunmayı hedeflemekteyiz.” dedi.

Hastane yetkilileriyle yeni hizmet binasının çevre ve peyzaj düzenlemesi hakkında fikir alışverişinde bulunan Dr. Öktem, hasta memnuniyeti ve çevre estetiği ekseninde de düzenlemeler yapılması kararı aldıklarını belirtti.

Buradan ayrılan Heyet Daha sonra Van Bedensel Engelliler Derneği Spor Kulübü Ziyaret Etti.

Van Bedensel Engelliler Derneği Spor Kulübü Başkanı Hanifi Baykara ile görüşen Dr. Öktem, engellilerin sağlık kurumlarında karşılaştıkları sorunlar ve çözüm önerileri hakkında bilgi alışverişinde bulundu.

Ziyarette kısa bir konuşma yapan dernek başkanı Baykara, engelli hastalar için Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yapılan Yerden Sıfır Asansörler, Çağrı Butonları, Engelli Hasta Danışma Birimi hizmeti ve Sağlık Bakanlığı tarafından uygulamaya konulan Engelli Hasta Muayenesi Önceliği tanınmasının engelli hastalar ve aileleri açısından büyük kolaylık sağladığını söyledi.

Son olarak Altı Nokta Körler Derneği'ni ziyaret eden Dr. Öktem ve beraberindeki heyet, Dernek Başkanı Şahabettin Kayhan ile görüştü.

Derneğin faaliyetleri, engellilerin sosyal hayatta ve sağlık alanında karşılaştıkları sorunlarla ilgili bilgi veren Şahabettin Kayhan “Biz görme engellilerin istihdam alanı kısıtlı bildiğiniz gibi, bu yüzden de görme engelli arkadaşlarımızın en yoğun ve başarılı oldukları alan santral operatörlüğüdür. Çalışmalarımız, ağırlıklı olarak bu meslek grubuna yönelik olmaktadır. Onun yanı sıra aktif olarak yürüttüğümüz spor müsabakaları vardır. Örneğin; görme engelli arkadaşlarımızın “zilli bir topla” oynanan; futbol, basketbol vb. oyunlar mevcuttur. Bunun için zaman zaman il dışına gidiyoruz.” şeklinde konuştu.

Görme engelliler için hazırlanan Kabartma Kur'an-ı Kerim ve mealini de heyete tanıtan Başkan Kayhan, düzenleyecekleri etkinliklere Genel Sekreter Dr. Öktem'i de davet etti.  (Cihad Coşar-İLKHA)