Van Kalesi civarında alkol alınmasına tepki…

Tarihi Van Kalesi'nin çevresinde zaman zaman alkol alınması halkın tepkisine neden oluyor. Kültür ve Turizm İl Müdürü Muzaffer Aktuğ, söz konusu sorunu Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Birimi'ne ilettiklerini ve bu sorunun mutlaka çözülmesi

VAN 9.06.2014 10:30:13 0
Van Kalesi civarında alkol alınmasına tepki…
Tarih: 01.01.0001 00:00

         
         Geçmiş yıllarda adeta alışkanlık haline gelen tarihi Van Kalesi çevresinde alkol alma alışkanlığı devam ediyor. Kalenin özellikle güney bölümünde belli aralıklarla aracını park eden bazı duyarsız vatandaşlar burada alkol alarak adeta turizmi baltalıyor.
Gazetemizin söz konusu sorunu ilettiği İl Kültür ve Turizm Müdürü Muzaffer Aktuğ, kalenin turizm açısından büyük bir öneme sahip olduğunu, ancak kendini bilmez kişilerin varlığını sürdürdüğünü belirtti.

Aktuğ, "Van Kalesi'nin ön kesiminde maalesef bazı kendini bilmez gençler gidip orada alkol alıyor. Ben bu konuyu Van Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü'ne, Asayiş Şube Müdürlüğü'ne ilettim. Şikâyette bulundum. Hiç hoş bir ortam olmadığını görüyoruz. Özellikle öğlen sonrası oraya gelen ve alkol alan insanlar, kale önündeki yerli ve yabancı turistlere çok kötü bir örnek oluyor. Alkol alındığında yakışık olmayan birtakım hareketler oluyor. Ben Güvenlik Şube Müdürüne ve Asayiş Şube Müdürüne bizzat söyledim. Van Emniyet Müdür Yardımcısı ile de görüştüm ve ilgileneceğini söyledi. Gün geçtikçe bunların sayıları çoğalıyor. Alkol aldıktan sonra ister istemez davranış biçimleri değişiyor ve uygunsuz bir takım davranışlarda bulunuyorlar. Yani oradaki insanların önünde memleketin imajı ister istemez yara alıyor. Haftada 4 kez kaleye gidip bunları kendi gözümle görüyorum. Bu konu ile ilgili insanlarımızın biraz daha duyarlı olması lazım. Yani orası alkol alabilecek bir yer değil. Üstüne üstün kalenin hemen giriş kapısının önüne bu kez gelmeye başladılar. Ama ben kaledeki güvenlikçilere kesinlikle söyledim, onları buralara almayın. Yani onlar oralara geliyor ve her türlü pisliği yapıyorlar. Bu sorunun çözümü için hep beraber çalışmalıyız" diye konuştu. 




Bölge: Salih Deniz