Van Kahvaltısına yeni fiyat tarifesi

Van Lokantacılar, Fırıncılar, Pastacılar ve Kahvaltıcılar Odası Yönetim Kurulu tarafından, fiyatı konusunda sıklıkla şikayet konusu edilen Van Kahvaltısı için yeni fiyat tarifesi çıkarıldı.

VAN 2.11.2021 10:17:12 0
Van Kahvaltısına yeni fiyat tarifesi
Tarih: 01.01.0001 00:00

Yeni tarifeye göre 1’inci sınıf kahvaltı salonlarında bir kişilik serpme kahvaltı bedeli 45 TL olarak belirlenirken, 2’inci sınıf olarak tabir edilen kahvaltı salonlarında ise 1 kişilik serpme kahvaltının fiyatı 36 TL olarak belirlendi. Yeni tarifede serpme kahvaltıda yer alan ürünlerin isimleri de listeye eklendi. Yeni tarifeye göre bir kişilik kahvaltıda, kaymak, bal, tereyağı, cacık, otlu peynir, beyaz peynir, kaşar peyniri, siyah ve yeşil zeytin ile söğüş bulunacak. Sınırsız çay ve sütün yer aldığı listede ayrıca müşterinin isteğine bağlı olarak sıcak ürünlerden kavut, murtuğa, kavurmalı yumurta, tereyağlı yumurta, sucuklu menemen de listeye eklenecek. Yeni tarifenin tüm kahvaltı salonlarına dağıtıldığını belirten Oda Başkanı Osman Tuncil, yeni fiyat tarifesinin bu hafta itibari ile uygulanmaya alındığını söyledi.

“AMAÇ, MAĞDURİYETLERİ ÖNLEMEK”

Hem haksız rekabetin önüne geçmek hem de esnaf ve vatandaşın mağdur olmasını engellemek amacıyla yeni fiyat tarifesini hazırladıklarını ifade eden Van Lokantacılar, Fırıncılar, Pastacılar ve Kahvaltıcılar Odası Yönetim Kurulu Başkanı Osman Tuncil: “Yeni listelerimizin ebatını daha büyük hazırladık ve verdiğimiz esnaf görünür bir yerde asacak bunu, böylece kahvaltı salonuna giden bir müşteri listeyi görebilecek. Listeye bakan müşteri kendi isteğine göre kahvaltı talebinde bulunabilecek. Fahiş olmamakla beraber, odanın belirlemiş olduğu fiyat tarifesine göre ödemesini yapacak. Amaç hem esnafımızın hem de vatandaşımızın mağdur olmasını engellemek” dedi.

“VAN KAHVALTISI BİR MARKADIR”

Van Lokantacılar, Fırıncılar, Pastacılar ve Kahvaltıcılar Odası Yönetim Kurulu Başkanı Osman Tuncil, konuya ilişkin yaptığı açıklamada; “2019 yılından beri kahvaltıcı esnafımıza rayiç bedeli vermemiştik. Bir dönem girişimde bulunduk ama pandemi araya girdi, kahvaltı salonlarımız uzun bir süre kapalı kaldı. Dolayısı ile bu süreç bittikten sonra onlar için yeni bir tarife çıkardık. Bu durumla ilgili farklı şekillerde bize şikâyetler de geliyordu, “üksek fiyata kahvaltı veriliyor” diye. Biz de buna istinaden yeni bir tarife hazırladık. Bilindiği gibi Van Kahvaltısı bir markadır, biz de bunu göz önünde bulundurarak 1’inci ve 2’inci sınıf kahvaltı salonlarımızı liste halinde çıkarttık” ifadelerini kullandı.
 

KAVALTI MASASINDA YER ALACAK ÜRÜNLER

Yeni tarifeye göre 1’inci ve 2’inci sınıf kahvaltı salonlarında kahvaltı masasında yer alacak ürünlerin isimlerini de tek tek açıklayan Tuncil: “Yeni tarifemizde 1’inci ve 2’inci sınıf kahvaltı salonlarında bir müşteriye verilecek ürünlerin isimleri ve fiyatları tamamen yazılı. Örneğin serpme kahvaltı dediğimiz kaymak, bal, tereyağ, cacık, otlu peynir, beyaz peynir, kaşar peynir, siyah ve yeşil zeytin ile söğüşten oluşuyor. Buna ek olarak müşterinin isteğine bağlı yöresel sıcaklar; kavut, murtuğa, kavurmalı yumurta, tereyağlı yumurta, sucuklu menemen dahil edilir. Kahvaltıya ayrıca sınırsız çay ve süt, ekmek ve çörek de eklenir. 1’inci sınıf kahvaltı salonlarında fiyat 45 TL, 2’inci sınıf kahvaltı salonlarında ise fiyat 36 TL olarak belirlenmiştir” diye kaydetti.

“LİSTE GÖRÜNÜR BİR YERDE ASILI OLACAK”
Fiyat tarifesinde ürünlerin isimlerini belirlemedeki amaçlarının hem esnafın hem de vatandaşın mağdur olmasını engellemek olduğuna vurgu yapan Tuncil: “ Bu konuyla ilgili çok farklı şikayetler  geliyordu, yeni listelerimizin ebatını da daha büyük hazırladık ve verdiğimiz esnaf görünür bir yerde asacak bunu. Böylece kahvaltı salonuna giden bir müşteri listeyi görebilecek. Listeye bakan müşteri kendi isteğine göre kahvaltı talebinde bulunabilecek. Fahiş olmamakla beraber odanın belirlemiş olduğu fiyatlarda ödemesini yapacak. Amaç hem esnafımızın hem de vatandaşımızın mağdur olmasını engellemek” diye konuştu.
Haber: M. Selim KURT

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi