Van Kahvaltıcılar Sokağı’na yoğun ilgi

Van'ın en işlek sokaklarından biri olan, yerli ve yabancı turistlerin Van gezinde uğramadan geçmediği Van Kahvaltıcılar Sokağı, dolup taşıyor.

VAN 29.07.2021 10:59:59 0
Van Kahvaltıcılar Sokağı’na yoğun ilgi
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van'ın önemli damak tatlarından biri olan ve ünü dünyaya yayılan Van Kahvaltısı, 7 den 70'e herkesin ilgi odağı olmaya devam ediyor.

Tadı, ürün çeşitliliği, taze ürün özelliği, misafirperverliği ve yöreye has kültürü ile her kesimin gezi programında yerini alan Van Kahvaltısı'na olan ilgi her geçen gün artmaya devam  ediyor.

Van'da 'Van Kahvaltıcılar Sokağı' olarak bilinen mekan, her gün kalabalığı ile güzel görüntü oluştururken, damak tadını düşünenlere özellik katmayı da başarmış vaziyette. Zira bu güzel sokak Van'ın en güzel kültürünü yansıtmanın haklı gururunu yaşarken, bu sokakta hizmet sunan esnaf da bir o kadar mutlu ve neşeli.

"SOKAĞA GÖSTERİLEN İLGİ BİZİ MEMNUN EDİYOR"

Van Kahvaltıcılar Sokağı'nın önemli esnaflarından Sütçü Kenan, haftanın ilk gününden başlayarak, son gününe kadar Kahvaltıcılar Sokağı'nın misafirlerle dolup taştığını belirtti.

Sokağı ziyaret eden, bu önemli kültürü yerinde gören ve yaşayan herkese ilgi ve alakalarından dolayı teşekkürlerini ileten Sütçü Kenan, bu güzel sokağın ve bu sokakta hizmet sunan esnafın her türlü övgüye layık olduğunu söyledi.

"BU SOKAK, BACASIZ BİR FABRİKA GİBİ"

Sokakta yaklaşık 250 kişinin istihdam edildiğinden söz eden Sütçü Kenan, "Van'ın kahvaltısını en güzel şekilde yansıtan Van Kahvaltıcılar Sokağı, haftanın her günü yoğun ilgi görmekte. Bunun en önemli nedeni ise gerek kahvaltının özelliği, gerekse sunulan hizmet. Bu sokağın adını duyan herkes burayı görmek, burada Van Kahvaltısını yapma arzusu hissediyor. Artık dillere destan bir sokak burası. Her gün bu sokakta Van'ı gezmeye, görmeye gelen turist gruplarını görebilirsiniz. Ya da mutlaka dünyanın en ücra köşesinden yabancı misafirleri görme şansı bulabiliyorsunuz. Bu sokak artık dünyaya açılmış bir durumda. Bu durumdan esnaf memnun olduğu gibi çalışanlarda bir o kadar memnun. İşin en önemli kısmı ise burada bir geleneği, göreneği, bir kültürü yansıtıyor olmamız. Van Kahvaltıcılar Sokağı bence Van'ın tanıtım vitrini görevini yürütüyor. Çünkü burada yansıtılan her iş, oluş, Van'ı anlatıyor, Van'a hizmet sunuyor. Geriye dönüşlerin oluşmasına, Van'ın dünyada tanıtmasına katkı sunuyor. Dolayısıyla bu sokağı her zaman canlı görmek gayet güzel bir duygu. Van'a, Van Kahvaltısına ve Van Kahvaltıcılar Sokağı'na ilgi, alaka gösteren herkese teşekkür ediyoruz" dedi.

"VAN KAHVALTISININ BİR TARİHİ VARDIR"

Bir kültürün tarihinin ve bir geçmişinin olduğundan söz eden Sütçü Kenan, Van Kahvaltısının da bir geçmişi olduğunu söyledi.

Van Kahvaltısının hangi lezzetlerden oluştuğunu, bu lezzetlerin nasıl yapıldığı, bu önemli değerin bir tarihinin olduğunu kaydeden Sütçü Kenan, "Biz burada sadece kahvaltı hizmeti sunmuyoruz. Bu önemli kültürü, dününü, bu gününü de misafirlerimize aktarıyoruz. Bu kültür kendiliğinden ortaya çıkan bir unsur değildir. Bunun da önemli bir öz geçmişi mevcuttur. Bizler bunu bütün detayları ile müşterilerimize bilgilendirme bulunarak, gelecek nesillere aktarmanın gayreti içerisindeyiz. Gerçek Van Kahvaltısı hizmeti sunuyoruz. Maalesef son yıllarda il dışında Van Kahvaltısı adı altında işyerleri açılıyor. Gerçek manada bu hizmet sunulmuyor ve bu sektör de kötü yöne kaydırılmak isteniyor. Bakıyorsunuz Cafelerde Van Kahvaltısı adı altında market ürünleri sunuluyor. Bu memleketin önemli bir değeri olan Van Kahvaltısı büyük zarar görüyor ve itibarını kaybediyor. Bütün bunlara rağmen bizler işimizi en iyi şekilde yapmaya devam edecek, gelecek nesillere bu kültürü taşımanın gayreti içerisinde olacağız. Misafirlerimizin de her zaman Van'dan memnun ayrılmaları yönünde gerekli tüm çabalarımızı esirgemeyeceğiz" dedi.

Van Bölge Gazetesi: Necat Teyfun