VAN İŞGEM’DE YENİ PROJE HAYATA GEÇTİ

Van İş Geliştirme Merkezi’nde (İŞGEM), Hizmet Meslekleri Eğitim ve Kariyer Danışma Merkezi’nin açılışına katılan Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Çiftçi, yeni merkezin istihdama katkı sunacağını söyledi.

VAN 29.03.2017 19:26:43 0
VAN İŞGEM’DE YENİ PROJE HAYATA GEÇTİ
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van İş Geliştirme Merkezi’nde (İŞGEM) Hizmet Meslekleri Eğitim ve Kariyer Danışma Merkezi’nin açılışı düzenlenen törenle gerçekleşti.

Merkezin açılışı ile birlikte, Mesleki Eğitim ve Girişimcilik Destekleme Derneği (MEGDER) liderliği ile Van Sanayici İş Adamaları Derneği (VANSIAD) ve Vali Ali Paşa Mesleki Eğitim Merkezi ortaklığıyla yürütülen "Kadının Ekonomik Kalkınmadaki Yeri ve Etkinliğinin Arttırılması" projesi de İŞGEM’de hayata geçti.

Bölgede işgücüne talep duyan hizmet sektöründe istihdam edilebilirliği, girişimciliğinin arttırılması, mesleki eğitim programlarına erişimlerinin ve toplumsal hayata dâhil olmalarının güçlendirilmesiyle amaçlanan ve 12 ay sürecek olan proje, TRB2 bölgesi illerinde yürütülecek.

Açılış törenine, Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Çiftçi, Edremit Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Atıf Çiçekli, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Van İl Koordinatörü İbrahim Başak, Van Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (Van ESOB) Başkanı Muhittin Aydemir, Yüzüncü Yıl Üniversitesi Teknokent Genel Müdürü Yrd. Doç. Dr. Necat Görentaş ve proje koordinatörleri katıldı.

"PROJE VAN’DAKİ İSTİHDAMA KATKI SUNACAK"

Açılış öncesi bir konuşma yapan Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Çiftçi, uygulamaya konulan projenin istihdama katkı sunacağını belirterek, "Yıllardır buradayız, istihdama yapmış oldukları katkı ve bir marka yapmaları adına arkadaşlarımızı tebrik ediyorum. Biz zaman zaman burada ziyaretler yapıyorduk. Buradaki projeleri görünce hakikaten gururlanıyorduk. Geçen hafta yine kendileriyle görüştük. İnşallah proje Van’daki istihdama katkı sunacak." dedi.

İŞGEM’de hayata geçen projenin bölgenin genç nüfusunu hedeflediğini dile getiren Çiftçi, "Bu anlamda İŞGEM’deki projeler bizi gururlandırıyor. Van adına, bölge adına ve ülkemiz adına çok önemli bir örnektir. Birçok yerde İŞGEM vardır ama Van’daki İŞGEM çok ciddi bir şekilde işini yapıyor. İstihdama, üretime ve aynı zamanda buradaki kurumlarla birlikte eğitime dönük yapmış oldukları çalışmalar çok önemlidir. Yeni meslek edinme kursları ve üretime katkı vermesi, ülkemizin ve bölgemizin en çok ihtiyacı olan, özellikle de genç nüfusa sahip ilimizin en çok ihtiyacı olduğu istihdam konusunda yapmış oldukları çalışmalar takdire şayandır. Ben bu anlamda yapmış oldukları projeler ile Van’daki istihdama ve insanları üretim hayatına katma açısından çok çok önemli buluyorum. Hepinizin huzurunda kendilerini tebrik ediyorum." diye konuştu.

"BİZİM EN ÇOK ÜRETİME VE İSTİHDAMA İHTİYACIMIZ VAR"

Bölgenin en çok üretime ve bununla birlikte istihdama ihtiyacı olduğuna dikkat çeken Çiftçi, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Bugün burada da çok önemli bir eğitim merkezi açılışındayız. Bu eğitim merkezleri çok önemlidir ve bizim en büyük sıkıntımız ve ihtiyacımız eğitimli, kalifiyeli insan yetiştirebilmektir. İnşallah burada çok sayıda arkadaşımız yetişecektir. Van’daki istihdama ve Van’daki ekonomiye katkıları olacaktır. Her geldiğimde İŞGEM’in farklı bir projesi ve özellikle önemli bir kısmı da AB üzerinden alınan bu projeler, çok anlamlıdır. Bu anlamda İŞGEM üzerine düşen görevleri hakkıyla yerine getiriyor."

Daha sonra bir konuşma yapan Edremit Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Atıf Çiçekli projede emeği geçen herkese teşekkür etti.

Van İŞGEM Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Gedik de kenttin bu gibi projelere ihtiyacı olduğunu kaydederek, "Bu desteklerle inşallah biz çok daha iyi işler yapacağız. Memleketimizin buna ihtiyacı var. Bundan sonra hepimiz biraz daha fazla çalışıp, katkı sağlamalıyız." diye belitti.

Yapılan konuşmalardan sonra Hizmet Meslekleri Eğitim ve Kariyer Danışma Merkezi’nin açılışı kurdele kesimiyle gerçekleşti.

Öte yandan, proje kapsamında verilecek olan Büro Yönetimi ve Pazarlama Eğitimleri için kursiyer başvuruları alınmaya başladı. Eğitim almak isteyen 26 yaş üzeri kadınların İŞGEM içinde bulunan eğitim ve danışma merkezine başvuruları bekleniliyor. (Yılmaz Sönmez-İLKHA)

VAN İŞGEM’DE YENİ PROJE HAYATA GEÇTİ