VAN, İNAÇ TURİZMİNE ÖNCELİK EDECEK

Van Büyükşehir Belediyesi kentte önemli bir çalışmaya imza atarak 'Turizm Zabıtası' için ilk adımı attı. Belediye Turizm Müdürlüğü ve Zabıta Daire Başkanlığı'nın ortaklığı ile yürütülen çalışma sonucu ilk etapta 6 kadın v

VAN 18.06.2015 12:36:36 0
VAN, İNAÇ TURİZMİNE ÖNCELİK EDECEK
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Urartu'nun başkenti, birçok medeniyetin beşiği ve özgün mimarisi, gölü ve inanç turizmi ile adeta bir açık hava müzesi olan Van'ın doğru tanıtılması için Büyükşehir Belediyesi harekete geçti. Kenti ziyaret eden yerli ve yabancı turistlerin hem güvenliğini, hem rehberliğine kolaylık sağlamaları için VBB tarafından "Turizm Zabıtası" biriminin oluşturulması için çalışma başlatıldı. VBB Turizm Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen proje ile birlikte ilk etapta 6 kadın ve 6 erkekten oluşan 12 kişilik ekibe İngilizce eğitim verilmeye başlandı. VBB Turizm Müdürlüğü tarafından İngilizce eğitmen tarafından eğitimlerine başlanılan zabıtalar kentin tanıtımında önemli katkılar sağlayacak. Yerli ve yabancı turistlerin kentte yapacağı geziler için de müdürlük tarafından kentte 3 turizm danışma ofisi kurulacak. Burada turistlere rehberlik yapacak olan ekipler, turistlerin her türlü ihtiyaçlarına kolaylık sağlayacağı gibi konaklama, ulaşım ve diğer ihtiyaçları için danışmanlık görevi yapacak.

VAN, TURİZMDE MARKA ŞEHİR OLACAK

Van'ı dünya turizm haritasında marka bir şehir haline getirmek için büyük projeler hayata geçirmeyi hedefleyen VBB, kente her yıl yüz binlerce turistin gelmesini sağlamak için çalışmalar yapacak. Yabancı turistlerin kentte yapacağı geziler için oluşturulan ekiplere İngilizce'nin yanı sıra Almanca, Arapça ve Farsça dilleri öğretilecek. Kent ulaşımında alımı yeni yapılan otobüsler için de çalışma başlatan VBB Turizm Müdürlüğü, otobüs şoförlerine de temel İngilizce eğitimi verecek. Van'ın tarihini anlatan envanter için çalışmalarına devam eden VBB Turizm Müdürlüğü kitap, broşür, CD ve dergilerde kentin tarihini 5 dilde anlatacak. Halk otobüsleri ve deniz otobüslerinde yerli ve yabancı turistler için Van'ı tanıtacak filmler hazırlayan müdürlük, bu filmleri daha sonra şehirlerarası yolcu taşımacılığı yapan otobüs şirketlerinin desteği ile otobüslerde de yolcuların beğenisine sunacak.

VAN, İNAÇ TURİZMİNE ÖNCELİK EDECEK

İnanç turizmi için de önemli kentlerden biri olan Van'ın, bu alanda istenilen düzeye gelmesi için de çalışmalar yapılarak her yıl binlerce kişinin inançlarını yerine getirmeleri adına kente gelmeleri sağlanılmaya çalışılacak. Van'ın Başkale ilçesine bağlı Albayrak Mahallesi'nde bulunan Saint Bartholomeus Kilise'sinin restorasyonun tamamlanması ile birlikte buraya gelecek olan turistler için çalışma başlatan VBB Turizm Müdürlüğü, kilisenin tanıtımı için de kolları sıvadı. Zap Vadisi'ne hakim bir tepeye inşa edilen ve Hz. İsa'nın havarilerinden Bartalmay'ın mezarının bulunduğuna inanılan bin 700 yıllık Saint Bartholomeus Kilisesi, Hıristiyanlar için önemli bir ibadet yeri olma özelliği taşıyor. Kilisenin ibadete açılması ile birlikte her yıl yüz binlerce Hıristiyan'ın kiliseye gelerek ibadet görevlerini yerine getirmeleri hedefleniyor. Kentin kalkınması için oldukça önemli bir yapı olan kilisenin tekrar turizme açılması sonucu Van hem maddi hem de manevi anlamda büyük bir önem kazanacak.

/ Haber Merkezi

Kaynak / Editör: Prestij Haber Merkezi -