Van'ın modern kütüphanesi 7 Şubat'ta açılıyor

Van'da 2018 yılında Kent Müzesi projesiyle uzun süre kent gündemini meşgul eden ve milyonlarca lira harcanmasına rağmen, bir türlü istenilen seviyeye getirilemeyen Eski Endüstri Meslek Lisesi, modern kütüphaneye dönüştürüldü. Çal?

VAN 4.02.2022 10:45:17 0
Van'ın modern kütüphanesi 7 Şubat'ta açılıyor
Tarih: 01.01.0001 00:00

Kent Müzesi'ne dönüştürülmesi esnasında milyonlarca liranın heba olduğu, ancak daha sonra kütüphane olarak planlanan eski Endüstri Meslek Lisesi binasının yerinde yapımı tamamlanan söz konusu kütüphane, artık açılış için gün sayıyor. Çalışmalarda sona gelinirken, kütüphanenin 7 Şubat'ta hizmete alınacağı belirtildi.

Eski Endüstri Meslek Lisesi binası, yeni nesil kütüphaneler, sokak kitaplığı, insanların çay içebileceği ve sohbet edebildiği bir kütüphaneye dönüştürüldü. Çalışmalarda sona gelinen modern kütüphane, önümüzdeki haftadan itibaren Vanlıların hizmetine açılacak.

Modern kütüphaneye dönüştürülen Eski Endüstri Meslek Lisesi binası, işletme iç donanım işleri Kültür Bakanlığı tarafından yapılırken, inşaat kısmı Van Büyükşehir Belediyesi, YİKOP ve DAKA tarafından ortaklaşa yapıldı. 7 Şubat'ta hizmete girecek olan kütüphane, Vanlıların iyi zaman geçirdiği bir mekân olacak.

4 bin 390 metre karelik alana sahip olan Eski Endüstri Meslek Lisesi alanı, 25 yıllığına kütüphaneye tahsis edildi. Kütüphane binasında engelsiz bölümü, Van kent kitaplığı, 0-3 yaş bebek kütüphanesi, 3-14 yaş arası çocuk bölümü, genç bölümü, 283 kişilik konferans salonu bulunuyor. Burada yazar-okur buluşmaları dahil bütün etkinlikler yapılabilecek.

Gençlerin ve okuyucuların ders çalışıp, araştırma yapabilecekleri 150 kişilik son teknolojiye uygun okuma salonu yine kütüphanede yer alırken, bunun yanında koridorlarda komple süreli yayınlar olacak ve okuyucular rahatça süreli yayınları alıp okuyabilecekler.

Van ile ilgili en eski kaynaklara ulaşılabilecek bir çalışma odası da kütüphanede yer alırken, Türk Edebiyatı, Yabancı Edebiyatı ve diğer bilimlerden oluşan 4 ayrı salonda mekânda yer alıyor.

Yeni kütüphane bahçesi de binanın ruhuna göre dizayn edilirken, bahçede konserler verilip, yazar-okur buluşmaları düzenlenecek. Çalışmalarda sona gelinirken, modern kütüphanenin 7 Şubat'ta hizmete alınacağı belirtildi.

VAN İL HALK KÜTÜPHANESİ'NE GELENEKSEL YILIN 'EN BAŞARILI KÜTÜPHANE ÖDÜLÜ'

Öte yandan Türk Kütüphaneciler Derneği tarafından her yıl 'Kütüphane Haftaları'nda geleneksel olarak verilerin yılın 'En başarılı kütüphane' ödülü, kamuoyunda kütüphane kültürünün oluşmasına katkı sunan Van İl Halk Kütüphanesi'ne verildi.

Van Bölge Gazetesi: Hacı Yılmaz