Van İl Müftüsü Arvas Din Görevlileriyle Bir Araya Geldi

Van İl Müftüsü Nimetullah Arvas, Yukarı Nurşin Camiinde düzenlenen toplantıda din görevlileri ile bir araya geldi.

VAN 17.02.2014 17:04:18 0
Van İl Müftüsü Arvas Din Görevlileriyle Bir Araya Geldi
Tarih: 01.01.0001 00:00

Toplantıda 2014 yılı Kutlu Doğum Haftası ana temasının “Hz. Peygamber, Din ve Samimiyet” olarak belirlendiğini anımsatan Müftü Arvas, “Yüce Allah Kehf Suresi 110. Ayet-i Kerime’de “De ki: “Ben ancak sizin gibi bir insanım, (ne var ki) bana, ‘Sizin ilahınız ancak bir tek ilâhtır’ diye vahyolunuyor. Kim Rabbine kavuşmayı umuyorsa Salih bir yapsın ve Rabbine ibadette kimseyi ortak koşmasın” buyurmaktadır. Buna göre amellerimizin öncelikle “Salih” olması gerekmektedir. Fudayl bin İyad bu ayette geçen “Salih” ameli, “doğru amel” yani “Allah Resulü’nün sünnetine uygun amel” olarak tefsir etmektedir.



Bir amelin Salih olabilmesinin ikinci şartı ise “İhlas”tır. İhlas, samimiyettir. Yapılan amelleri sırf Allah’ın rızasını kazanmak için yapmak, ibadetlere şirk karıştırmamaktır. Kur’an-ı Kerim’de bu konu ile ilgili daha bir çok ayet bulunmaktadır. Sizlerden bu konuyu tüm yönleri ile araştırmanızı ve Kutlu Doğum Haftası boyunca cemaatinizle paylaşmanızı istiyorum” şeklinde konuştu.




15 Şubat 2014 günü Eminpaşa Kız Kur’an Kursu’ndaki eğitimlerini tamamlayarak hafızlık belgesi almaya hak kazanan öğrencilerimiz için “hafızlık taç giydirme merasimi” düzenlendiğini ve bayanların Yukarı Nurşin Camiini doldurduğunu hatırlatan Nimetullah Arvas, “21 Şubat 2014 Cuma günü, Cuma namazından önce Kırmızıtaş Erkek Kur’an Kursumuzdan mezun olan 13 hafız kardeşimizin “cübbe giyme merasimi” yapılacak. Bu konu ile ilgili cemaatinizi bilgilendirin . İnşaallah Kur’an eğitimi ile ilgili hizmetlerimiz artarak devam edecektir” dedi.




Toplantının son bölümünde Van İl Halk Sağlığı Müdürlüğü bünyesinde görev yapan Psikolog Sefer Mavigöl , “İntihar, uçucu madde kullanımı ve çocuk istismarı” konularında din görevlilerini bilgilendirdi .